Af David Andersen - 25/05-15 22:40

Illegale indvandrere får nej til behandling af ufødte og nyfødte børnIllegale indvandrere får nej til behandling af ufødte og nyfødte børn

Sundhedsministeren vil ikke lade gravide kvinder, der opholder sig i ulovligt i Danmark, kommer til tjek og behandling i sundhedsvæsenet, skriver Politiken.

storybild

Gravide kvinder, der opholder sig illegalt i Danmark, får minimal hjælp med svangerskabet. (Billede: Polfoto)

Gravide kvinder, som opholder sig illegalt i Danmark, skal fortsat ikke have lov at komme til tjek og behandling i sundhedsvæsnet, medmindre det drejer sig om akutte situationer.
Det slår sundhedsminister Nick Hækkerup (S) fast i et brev til Røde Kors, Lægeforeningen, Dansk Flygtningehjælp, Jordemoderforeningen og Dansk Sygeplejeråd.

Det skriver Politiken tirsdag.

Minister: HPV-vaccine vejer tungere end bivirkninger
Minister: HPV-vaccine vejer tungere end bivirkninger

De 5 organisationer foreslog i februar ministeren, at de gravide kvinder, der af forskellige årsager opholder sig i Danmark, selv om de ikke har lov, får adgang til besøg hos læge og jordemoder under graviditeten og efterfølgende konsultationer med en sundhedsplejerske.

- Vi havde håbet på et andet svar. For Lægeforeningen handler det om det ufødte barns tarv. Ufødte børn har ikke selv valgt at flygte hertil. Det er et liv, vi her taler om, siger Lise Møller, der er formand for Lægeforeningens etiske udvalg.

Tid til patienter: Papirtyrani på hospitalerne stoppes
Tid til patienter: Papirtyrani på hospitalerne stoppes

Lægeforeningen anslår, at der hvert år er mellem 311 og 353 illegale migranter i Danmark, der bliver gravide. Ifølge foreningen vil det koste mellem 1,9 og 2,6 millioner kroner årligt at tilbyde dem forebyggende undersøgelser ved graviditet, fødsel og i barnets første år.

Sundhedsminister: Oprydning i Sundhedsstyrelsen igangsat
Sundhedsminister: Oprydning i Sundhedsstyrelsen igangsat

I Danmark har illegale migranter ikke adgang til andet end akut hjælp i det offentlige sundhedsvæsen. Det eneste andet tilbud til dem er de to sundhedsklinikker, som Dansk Røde Kors, Dansk Flygtningehjælp og Lægeforeningen på frivillig basis driver i København og Aarhus for mennesker, der ikke må opholde sig i landet.

Det har ikke været muligt at få en kommentar fra Nick Hækkerup, skriver Politiken.

LÆS OGSÅ: Fyret sundhedschef får millioner som plaster på såret

Andre læser lige nu

Andre historier

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

Kvinde dræbt i trafikulykke i København
bt.dk
Dyr falder døde om, når de går forbi...
bt.dk
Mourinho parkerede bussen: Sevilla...
bt.dk
BTs sportschef: Superligaen bør lytte...
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx