Af Ritzau - 31/10-16 20:11; Opdateret: 31/10-16 21:26

Kommentator: 2025-fiasko er en stor skuffelse for LøkkeKommentator: 2025-fiasko er en stor skuffelse for Løkke

Statsministerens ry som en stor politisk håndværker er svækket efter fejlslagne 2025-forhandlinger, lyder det.

storybild

Chefredaktør ved Fyens Stiftstidende Troels Mylenberg ser det som et stort nederlag for Lars Løkke Rasmussen, at han må opgive at få en samlet 2025-plan på plads. (Billede: Scanpix/Søren Bidstrup)

Regeringens 2025-udspil blev fremlagt som en forkromet helhedsplan, der var afgørende for Danmarks fremtid.

Derfor rammer det statsminister Lars Løkke Rasmussen (V) særligt hårdt, når han helt opgiver at nå til enighed med sine støttepartier om planen.

Sådan lyder vurderingen fra politisk kommentator og chefredaktør på Fyens Stiftstidende Troels Mylenberg.

- Det er faldet på gulvet for Lars Løkke Rasmussen. Han kaster håndklædet i ringen, og det er en stor, stor skuffelse for ham selv.

- Det rokker ved den status, han har haft, som den store politiske håndværker, der nok skulle forhandle noget hjem, når det gjaldt, siger Troels Mylenberg.

Ifølge DR Nyheder er 2025-forhandlingerne gået så meget i hårdknude, at de udskydes på ubestemt tid. Forhandlingerne genoptages først, når en finanslov for 2017 er forhandlet på plads.

Den store knast i forhandlingerne har været spørgsmålet om en lettelse af topskatten. Regeringen har det som en ambition at sænke topskatten med fem procentpoint for indkomster op til en million kroner.

Liberal Alliance kræver imidlertid, at topskatten lettes hele vejen op, mens Dansk Folkeparti er lodret imod lavere skat til dem, der tjener mest.

Statsministeren har ikke på forhånd været tilstrækkeligt bevidst om de to partiers standpunkter, mener Troels Mylenberg.

- Lars Løkke har måske forregnet sig i forhold til Dansk Folkeparti og Liberal Alliance og den stædighed, som de to partier har udvist, siger han.

At en samlet 2025-plan må opgives, sætter endnu en tyk streg under blå bloks skrøbelige sammenhængskraft, påpeger Troels Mylenberg.

- Det er tankevækkende, at selv efter halvandet års borgerligt samarbejde bruger de fire partier mere tid på at modarbejde hinanden og servere særstandpunkter, end på hvad de kan mødes om.

- Det er alles ansvar, men den store taber er Lars Løkke, siger Troels Mylenberg.

Lars Løkke Rasmussen vil nu forsøge at få en hurtig aftale om finansloven for 2017, nye ejendomsvurderinger og PSO-afgiften.

Andre læser lige nu

Hvad tænker du..?
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx