26/09-13 22:48

Måling: Kun hver fjerde S-vælger tror på ThorningMåling: Kun hver fjerde S-vælger tror på Thorning

Ny Megafon-måling er ikke behagelig læsning for statsminister Helle Thorning-Schmidt op til partikongres.

storybild

(Billede: Polfoto)

Statsminister Helle Thorning-Schmidt har fået lidt af en mavepuster som optakt til den socialdemokratiske kongres i weekenden.

En ny måling fra Megafon viser, at blot 27 procent af de adspurgte socialdemokratiske vælgere peger på Helle Thorning-Schmidt som den socialdemokratiske politiker, der vil være bedst til at sikre partiet fremgang. Det rapporterer TV2 Nyhederne.

Og samtidig mener kun hver anden socialdemokratiske vælger, at statsministeren er bedre end Dansk Folkepartis leder, Kristian Thulesen Dahl, til at varetage lønmodtagernes interesser.

Målingen gnider det sidste salt i det socialdemokratiske sår ved at afsløre, at partiet kun står til få 18,7 procent af stemmerne, hvis der var folketingsvalg i morgen.

Socialdemokraterne beholder altså lige netop pladsen som Danmarks næststørste parti efter Venstre - foran Dansk Folkeparti, der nu står til at få 17,5 procent af stemmerne. I to andre nylige målinger er DF dog større end S.

For et par uger siden gav en Voxmeter-måling for Ritzau Helle Thorning-Schmidt markante hug i den såkaldte "rating af partiformand".

I sommeren 2011 betragtede 38,41 procent af vælgerne hende som en stærk formand. Det tal var faldet til 23,06 procent.

Og i den forbindelse udtalte Socialdemokraternes gruppeformand, Magnus Heunicke, følgende:

- Det ryster os sådan set ikke. Vi tror så meget på vores sag, og vi synes, den er vigtigere end meningsmålinger og ekspertdomme.

- Historien er fuld af valgforskere, der har dømt Socialdemokraterne ude, og vi er hver gang kommet tilbage, sagde Magnus Heunicke.

Weekendens socialdemokratiske kongres finder sted i Aalborg.

/ritzau/


Har du læst disse?

Andre læser også

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

Popstjerne skrev om Andreas og...
bt.dk
Anna Due afslører: Derfor er jeg med...
bt.dk
Dronningens nære veninde har fulgt...
bt.dk
Brændt straffespark og drama:...
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx