Af - 27/02-16 15:02; Opdateret: 28/02-16 09:50

TV: Hvad betyder det, når man takker ja til en drink i byen?TV: Hvad betyder det, når man takker ja til en drink i byen?

Hvad ligger der i at sige ja til en drink fra en fremmed i byen? Det har metroxpress spurgt en række unge i nattelivet om.

I denne uge sætter metroxpress fokus på danskernes adfærd i nattelivet. I videoen her kan du se hvor forskelligt unge opfatter, at blive tilbudt en drink i byen. Se video i større format i vores videosektion Videoportal

Det er ikke usædvanligt at få tilbudt en drink, når man går i byen, men hvad betyder det egentligt, når man takker ja?

Metroxpress har talt med en række unge, som har lidt forskellig opfattelse af, hvad det betyder at tage imod en drink i byen.

20-årige Camilla: Så grænseoverskridende er fyre i byen
20-årige Camilla: Så grænseoverskridende er fyre i byen

Mens nogle mener, at det er en billet til sex, synes andre at det blot en er helt uforpligtende gestus.

Kønsforsker Karen Sjørup mener, at de danske kvinder med tiden har forandret sig, når det kommer til, hvad de tager imod fra beundrere.

- I dag er det meget anderledes end tidligere. Kvinderne er blevet meget opmærksomme på ikke at sende for hurtige signaler, siger hun.

De seneste år er begrebet 'sugardating', hvor man 'betaler' sin date i gaver, og Karen Sjørup mener, at kvinderne er bange for at blive opfattet forkert, hvis de tager imod ting.

Træt af at blive gramset på i byen? Denne pige har fundet et genialt trick
Træt af at blive gramset på i byen? Denne pige har fundet et genialt trick

- Det kan hurtigt blive sugardating-agtigt. En drink i byen er jo dyr, og man kan godt forstå hvis mændene opfatter det at give en drink, som et skridt i den rigtige retning til i sidste ende at hive pigen med hjem. Men det er ærgerligt, at det skal være så hårdt, lyder det fra kønsforsker Karen Sjørup.

LÆS OGSÅ: Mænd bliver også gramset på - derfor reagerer de ikke som piger

LÆS OGSÅ: Syv ud af ti unge kvinder er blevet gramset på mod deres vilje

Andre læser lige nu

Hvad tænker du..?
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx