Af - 28/12-15 18:47

Fagforbund: Umenneskelige arbejdsforhold hos Dansk AndFagforbund: Umenneskelige arbejdsforhold hos Dansk And

Problemerne hober sig op for Dansk And i Struer. Fødevareforbundet kritiserer nu i skarpe vendinger de ansattes arbejdsforhold.

storybild

I dag kritiserer flere LO-forbund Dansk And for at lade de ansatte arbejde uden overenskomst og under stærkt kritisable forhold. (Billede: Polfoto)

Juleaftens dag kaldte Dansk And i Struer et parti ænder tilbage, fordi de havde en sur lugt, og ikke kunne spises. Søndag valgte firmaet at tilbagekalde store dele af produktionen for december måned.

Fødevarestyrelsen har fået 300 klager om sure ænder
Fødevarestyrelsen har fået 300 klager om sure ænder

I dag er Dansk And løbet ind i flere problemer. Fødevareforbundet NNF kritiserer m i skarpe vendinger de ansattes arbejdsforhold, skriver TV MIDTVEST.

Omstridt andeproducent tilbagekalder endnu flere ænder
Omstridt andeproducent tilbagekalder endnu flere ænder

Dansk And kritiseres for at lade de ansatte arbejde uden overenskomst og under stærkt kritisable forhold.

- Vores medlemmer har arbejdet under umenneskelige forhold, siger Steen Hartmann, formand for NNF Midt Vestjylland til TV MIDTVEST.

Han peger blandt andet på meget lange arbejdsdage, ingen pauser og fyresedler skrevet under af medarbejderne selv. Dertil kommer, at produktionen på virksomheden har været standset i flere omgange, hvor medarbejderne er blevet sagt op uden forudgående varsel, fortæller Steen Hartmann.

Fagforeningsformanden opfordrer nu indehaver Martin Daasbjerg til at få tegnet overenskomst og få bragt arbejdsforholdene i orden.

1100 ænder trukket tilbage på grund af dårlig lugt
1100 ænder trukket tilbage på grund af dårlig lugt

Martin Daasbjerg afviser dog at ville tegne overenskomst.

- Jeg vil ikke have nogen overenskomst. Jeg har ingenting at bruge en overenskomst til, siger Martin Daasbjerg, der er ejer af Dansk And i Struer og fortsætter:

- Jeg har ingen problemer med at der er medarbejdere, der er organiserede. Om folk vil være medlem af 3F, eller hvad de vil, må de selv om. Men jeg skal ikke underlægges noget fagforeningstyranni.

Har du købt denne juleand? 1100 danske ænder lugter og bør kasseres
Har du købt denne juleand? 1100 danske ænder lugter og bør kasseres

Fire fagforbund under LO - Dansk Metal, HK, Dansk EL Forbund og 3F - har rettet henvendelse til Dansk And for en måned siden. De vil have en overenskomst med virksomheden, oplyser næstformand i 3F Holstebro, Kurt Kristian Nielsen til TV MIDTVEST.

Men Martin Daasbjerg afviser, at der skulle være dårlige arbejdsforhold for de ansatte.

- Arbejdsforholdene her på stedet er i orden. Vi har ordentlige forhold. Medarbejderne får blandt andet de pauser, de har krav på, siger Martin Daasbjerg og slår endnu engang fast, at der ikke bliver nogen overenskomst:

- Jeg er gift med en person, og det er min kone. Jeg indgår ikke ægtepagt med andre, siger Martin Daasbjerg.

Har du læst disse?

Andre læser også

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

BT-journalist udsat for...
bt.dk
Eriksen skal være nybagt far og...
bt.dk
UHH: Vender endnu en stor stjerne...
bt.dk
Sigmund fra 'X Factor' langer ud...
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx