Af - 18/08-14 08:01; Opdateret: 18/08-14 08:19

TV: Christinas krop ødelagt af brystoperation: Implantat faldt udTV: Christinas krop ødelagt af brystoperation: Implantat faldt ud

En katastrofal brystoperation har ødelagt Christina Hvidberg Sørensens liv, og nu fortæller hun andre unge om det i et nyt program på DR3.

Advarsel: Stærke billeder.

For næsten to år siden fik Christina Hvidberg Sørensen fra Aalborg en brystoperation i gave til sin 25 års fødselsdag, og det kom efter ønske fra hende selv.

- Jeg havde tabt mig enormt meget - ca. 80 kg. Samtidig var jeg blevet mor, og jeg havde brug for at føle mig feminin igen, for jeg havde ingen barm tilbage, fortæller Christina Hvidberg Sørensen.

Men det, som skulle hjælpe hende til at få kvindeligheden tilbage, er endt med at blive et mareridt, for brystoperationen blev udført sjusket, og i dag har 26-årige Christina kun et implantat, fordi det andet faldt ud, da arret sprækkede.

- De sidste to år har været helt forfærdelige, siger Christina, som mandag aften medvirker i DR3-programmet "Min krop til skræk og advarsel".

Min mor døde fordi det var weekend
Min mor døde fordi det var weekend

Operationen blev udført på en klinik i Vejle, som Christina Hvidberg Sørensen havde fået anbefalet, men ved selve indgrebet opdagede lægen ikke den blodansamling, der dannede sig ved Christinas bryster, og i de følgende måneder måtte hun gentagne gange opsøge klinikken og få rettet de fejl, der var fulgt med.

En torsdag i november sidste år eskalerede det, da der pludselig dannede sig bylder ved brystarret, og hun ringede derfor til lægen, fordi arret også var begyndt at sprække.

- Lægen kunne ikke hjælpe før om fem dage, fordi klinikken var lille, og der ville først være en narkoselæge om tirsdagen. Hun sagde, at jeg bare skulle sørge for at holde det rent og skifte kompressionsbindet, fortæller Christina.

Hun skiftede bindet, men om søndagen vågnede hun midt om natten ved, at noget var helt galt.

- Jeg kunne mærke, at den var helt galt, og det var rigtigt nok, for kompressionsbindet var helt vådt, og da jeg tog det af, kunne jeg se, at hele arret var sprækket op, og implantatet hang bare i en tynd tråd. Da jeg forsøgte at skifte bindet, faldt implantatet ud i min venstre hånd.

På skadestuen ville ingen hjælpe Christina Hvidberg Sørensen, fordi hun er opereret på en privatklinik, og derfor var det først om tirsdagen, at lægen, der opererede Christina, kunne tilse hende.

Bikini-billeder af kvinder med stomiposer lægger tabu i graven
Bikini-billeder af kvinder med stomiposer lægger tabu i graven

- Lægen satte bare et brandsårsplaster på, som skulle suge væsken ud, og det var den eneste behandling. Der fik jeg nok, og jeg besluttede mig for, at hun aldrig mere skulle operere i mig, fortæller hun.

- Jeg fik ikke et nyt implantat, efter jeg tabte det, men jeg har stadig implantat i venstre side. Men det er heller ikke i orden, for der hænger mit eget bryst ud over protesen, siger Christina, for nylig har været til undersøgelse på Rigshospitalet, hvor lægerne vil hjælpe med at rette op på skaderne.
Men de psykiske skader bliver svære at afhjælpe, siger Christina Hvidberg Sørensen.

- Det hele er gået op i operationer i de sidste to år. Jeg har fået kroniske smerter, jeg har været indlagt med bylder på lungerne, og jeg er gået fra at være i et succesfuldt parforhold til at være alene med min 3-årige søn. Jeg har fået berøringsangst, og jeg kan ikke vise mig overfor en mand. Det fylder rigtig meget i mit liv, for jeg kan f.eks. ikke tage i svømmehallen med min søn, og jeg kan ikke tage den kjole på, jeg ønsker.

Ny undersøgelse: Kræftpatienter dør af dårligt samarbejde
Ny undersøgelse: Kræftpatienter dør af dårligt samarbejde

Hun står hun frem i nyt tv-program på DR3 sammen med en række andre danskere, der er endt med at skade deres kroppe, fordi de ville forbedre den. Og Christina håber, at hendes historie kan få andre unge til at tænke sig grundigt om.

- Jeg vil gerne oplyse andre 18-årige piger om, at det her kan gå galt. Det har givet mig en masse ar på sjælen, og jeg ønsker ikke, det skal ske for andre, siger hun.

Christina Hvidberg Sørensen afventer nu svar fra Rigshospitalet angående det videre forløb med at genoprette skaderne, og herefter vil hun indlede en erstatningssag mod klinikken i Vejle.


LÆS OGSÅ: Kosmetisk bølge: Unge ned til 14 år søger råd om kønsdele-operationer

Har du læst disse?

Andre læser også

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

Nikolaj Jacobsens mareridt: 'Det er...
bt.dk
Forældre raser over børne-program på...
bt.dk
Hamilton peger på sine rivaler: Tre...
bt.dk
Blachman straffer meddommer: 'Jeg vil...
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx