Af Mads Brandsen - 15/09-17 19:54

Lars gav byens borgmester ren besked på Facebook: Pludselig lå der et svar i hans private indbakke Lars gav byens borgmester ren besked på Facebook: Pludselig lå der et svar i hans private indbakke

At debatten går højt på de sociale medier, kan Nordfyns borgmester Morten Andersen (V) skrive under på.

storybild

Morten Andersen (V) viste i september kommunen frem for statsminister Lars Løkke Rasmussen. (Billede: Sophia Juliane Lydolph)

At debatten går højt på de sociale medier, kan Nordfyns borgmester Morten Andersen (V) skrive under på.

I en diskussion om Nordfyns familie- og socialpolitik giver borgeren Lars M. Jørgensen fra Otterup udtryk for at, at han ikke er imponeret. Tonen er direkte:

'Morten kender ikke noget til noget som helst. Han lader sine uduelige ledere fortsætte med at smadre familier og værst af alt unge mennesker, som virkelig har brug for hjælp. Forbandede bonderøv,' skriver han på Facebook til borgmesteren, der er landmand ved siden af borgmesterjobbet.

Det får borgmesteren til tasterne, skriver Fyens Stiftstidende. I en privat Messenger-besked svarer han:

'Når man føler trang til at omtale andre som 'forbandede bonderøv', så trænger man seriøst til hjælp. Har du nogensinde set dig selv i et spejl og bare tænkt lidt. Eller det bare alle andre, der er idioter og du er bare den perfekte,' skrev borgmesteren til Lars M. Jørgensen.

Lars M. Jørgensen erkender over for BT, at han ikke burde have kaldt Morten Andersen for en forbandet bonderøv, men undrer sig alligevel over borgmesterens tone. De har tidligere skrevet sammen i en ordentlig tone.

»Jeg farer lidt i flint. Jeg kunne måske have kaldt ham et fjols i stedet for.Jeg bliver irriteret, fordi jeg ved, at der er en masse borgere, der føler sig trådt på, og at der i børne- og ungeforvaltningen kører en masse sager, hvor man sylter børn. Og så blev jeg provokeret over, at han siger, at man ikke kan forvente at få hjælp, hvis man ikke danser efter hans pibe,« siger Lars M. Jørgensen.

Selve tonen rører ham sådan set ikke.

Morten Andersen siger til Fyens Stiftstidende, at hensigten ikke var at fremsætte noget, der kan opfattes som en trussel.

»Jeg ønsker at borgeren skal forholde sig til, hvorfor han skriver forbandede bonderøv til mig. Jeg synes ikke, det er i roden, at vi snakker sådan til hinanden i en debat,« siger borgmesteren.

Forskningschef ved Danmarks Medie- og Journalisthøjskole Roger Buch, der blandt andet har forsket i kommunikation i den offentlige administration, vurderer over for Fyens Stiftstidende, at Morten Andersen går over stregen. Som borgmester skal man behandle alle borgere ens - uanset deres sprogbrug.

BT har forsøgt at få en kommentar fra Morten Andersen, men det har ikke været muligt.

Har du læst disse?

Andre læser også

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

Det norske kongehus forsvarer...
bt.dk
Muslimsk læge: Støjberg, du glemmer...
bt.dk
Bestilte håndbajere til delegationen:...
bt.dk
Dommedags-scener på den jyske hede:...
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx