Af Ritzau - 14/06-16 07:20; Opdateret: 14/06-16 08:13

Noma tager nyt fald fra tinderne men ligger stadig i top-femNoma tager nyt fald fra tinderne men ligger stadig i top-fem

Noma, Geranium og Relæ er at finde på prestigefyldt liste over verdens 50 bedste spisesteder.

storybild

(Billede: Torkil Adsersen)

Tre af verdens 50 bedste restauranter ligger i Danmark.

I hvert fald hvis man skal stole på listen fra World's 50 Best Restaurants, der blev offentliggjort mandag aften i New York.

Noma, der flere år har toppet listen, indtager en femteplads, mens Geranium - den eneste danske restaurant med tre michelinstjerner - er placeret som nummer 28.

Noma går efter tredje Michelin-stjerne
Noma går efter tredje Michelin-stjerne

Relæ er for andet år i træk blevet kåret til verdens mest bæredygtige restaurant og fik en samlet placering som nummer 40 i top-50. Alle tre spisesteder ligger i København.

Listen er sammensat af en gruppe af knap 1000 ledende skikkelser inden for den internationale restaurationsbranche.

Horesta, hovedorganisation for hotel-, restaurant- og turisterhvervet i Danmark, kalder listen et sted "for de ypperste spisesteder i verden".

- De flotte danske placeringer vil helt sikkert give endnu flere internationale madelskere lysten til at søge mod Danmark, når sulten for både oplevelser og gastronomi skal stilles, siger Katia K. Østergaard, der er topchef i Horesta, i en pressemeddelelse.

Her er ALLE de danske Michelin-restauranter
Her er ALLE de danske Michelin-restauranter

Sarah Lund og Noma baner vej for dansk modeeksport
Sarah Lund og Noma baner vej for dansk modeeksport

Den italienske restaurant Osteria Francescana er for første gang nummer et på listen. Den overhaler spanske El Celler de Can Roca, der i år må tage til takke med andenpladsen.

Der er restauranter fra 23 lande på seks forskellige kontinenter på årets liste fra World's 50 Best Restaurants. Spanien fylder godt i toppen med tre steder i top-10.

Danske Noma toppede senest listen i 2014, men rykkede sidste år ned som nummer tre og har altså nu taget to skridt yderligere tilbage på 2016-listen.

Andre læser lige nu

Hvad tænker du..?
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx