Af Mathias Tuxen - 16/10-17 20:29

Chokeret beboer efter fund af barnelig: - Jeg forstår ikke, det kan lade sig gøreChokeret beboer efter fund af barnelig: - Jeg forstår ikke, det kan lade sig gøre

Flere beboere nær det område, hvor politiet mandag fandt et baby-skelet, er lamslåede.

storybild

(Billede: Jeppe Pedersen)

Håndværkere fandt tirsdag liget af et spædbarn, der lå begravet på et grønt område i et 'stille og roligt' boligkvarter i Glostrup.

Siden har mere end tyve politibetjente, hundepatruljer og kriminalteknikere efterforsket findestedet. Fundet af barneliget chokerer kvarterets beboere, som fra deres vinduer følger politiets arbejde.

»Det kommer meget bag på mig. Det er et roligt kvarter, og jeg har aldrig oplevet noget ubehageligt, mens jeg har boet her. Jeg er dybt chokeret,« fortæller Joakim Larsen Lindberg, som bor i nærheden af findestedet.

Han fortæller, at det grønne område, hvor politiet nu arbejder, har en legeplads og bliver brugt til boldspil af kvarterets børn. Det er et sted, hvor beboerne griller sammen om sommeren, siger han til metroxpress.

I lejlighederne omkring Brinken i Glostrup bor mange ældre og børnefamilier. Et normalt roligt kvarter, hvor børnene altid leger frit.

I det seneste halvandet år har et større entreprenørfirma renoveret en af boligblokkene ud for det grønne område, hvor flere af firmaets håndværkere mandag eftermiddag fandt en rød trøje stikke op af jorden ved et rosenbed.

Ifølge en beboer spiser håndværkerne dagligt frokost på græsplænen, hvor liget blev fundet. Metroxpress har været i kontakt med entreprenørfirmaet, hvor håndværkerne er ansat, men firmaet ønsker ikke at udtale sig.

»Det er et stille og roligt kvarter«Selvom mange af lejerne er blevet genhuset i forbindelse med renoveringen, fortæller en 78-årig kvinde, at hun fra sit køkkenvindue ser lige ned på det store, åbne område, hvor politiet undersøger findestedet.

»Det er jo frygteligt. Jeg kan stå og kigge lige derned fra mit køkkenvindue. Virkelig uhyggeligt. Jeg forstår slet ikke, at det kan lade sig gøre at begrave et lig uden at blive set. Det må være gjort i nattens mulm og mørke,« siger den kvindelige beboer, som ønsker at være anonym.

Hun fortæller til metroxpress, at hun har boet i området i 14 år og aldrig har oplevet noget lignende.

»Om sommeren drikker vi kaffe på græsset, børnene spiller fodbold og folk lufter deres hunde. Det er et stille og roligt kvarter,« forklarer hun.

Til Ritzau har vagtchef Søren Uhre, Københavns Vestegns Politi, oplyst, at man nu undersøger, om man har savnede personer, der kan sættes i forbindelse med fundet.

»Det er ikke umiddelbart tilfældet, men der kan være ældre sager. Det er noget af det, vi er ved at undersøge,« lød det mandag eftermiddag fra vagtchefen.

Metroxpress' mand på stedet oplyser klokken 19.19, at politiet er ved at være færdige med deres arbejde på stedet.

Skelettet af et spædbarn er fundet i Glostrup. Spædbørn findes cirka en gang om året, men de fleste overlever.

Mandag fandt bygningsarbejdere skelettet af et spædbarn delvist nedgravet i et grønt område i Glostrup.

Cirka en gang om året findes et spædbarn efterladt, men det er sjældent, at de bliver slået ihjel. Få her et overblik over tidligere sager med efterladte eller dræbte spædbørn.

* 2016: En nyfødt pige bliver fundet i en affaldsskakt af en gårdmand i Værebroparken i Bagsværd. Den lille pige bliver bragt til Rigshospitalet og overlever.

* 2015: Et spædbarn bliver fundet i en pose mellem to containere i Ballerup. Det drejede sig om en nyfødt, som efter omstændighederne havde det godt.

* 2014: Spædbarn bliver fundet i buskads tæt ved Aarhus Sygehus. Pigen er påklædt og i god behold.

* 2013: En nyfødt pige bliver fundet i en plastikpose under en busk i Farum. Hun er afkølet, men uden for livsfare.

* 2013: Nedkølet barn bliver fundet i København, men er uden for livsfare. Pigen er omkring en uge gammel.

* 2011: En kvinde finder et nyfødt barn i en plastikpose i Maribo. Drengen bliver bragt til hospital og overlever.

* 2011: En nyfødt baby bliver fundet død i Søndersø ved Viborg. Barnet var lidt for tidligt født og vejede omkring to kilo. Undersøgelser har slået fast, at det var i live ved fødslen.

* 2009: I et buskads ved Hee Skole i Ringkøbing bliver et spædbarn fundet. Barnet bliver opdaget af en flok legende drenge.

* 2008: Liget af et højst fire dage gammelt spædbarn bliver fundet i en plastikpose i et skovområde nær Horsens.

* 2007: Underkroppen fra liget af spædbarn bliver fundet i grusgrav i Storvorde syd for Aalborg.

* 2007: Liget af et spædbarn bliver fundet i en plastikpose i en å i Odense.

/ritzau/

Har du læst disse?

Andre læser også

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

To drenge ramt af bil i voldsom...
bt.dk
Politiet kommer med ny udtalelse om...
bt.dk
Champions League-chanceorgie! Zidanes...
bt.dk
BT erfarer: Dansker tæt på stort job...
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx