Af Lars Sejr - 20/11-15 12:20

Godt nyt til stressede studerende: Færre eksamener i fremtidenGodt nyt til stressede studerende: Færre eksamener i fremtiden

Studerende får mere fleksibilitet i deres studier og bedre mulighed for praktik og ophold i udlandet.

Bildstrecke im Grossformat »

Færre eksamener og mere tid til praktik og studieophold i udlandet.

Det er nogle af resultaterne, efter at partierne bag den udskældte fremdriftsreform fredag blev enige om at lempe den to år gamle reform.

De studerende har længe klaget over, at der var for meget vægt på fremdrift og for lidt vægt på læring i reformen.

Den balance bliver der ændret lidt på nu, selv om reformen består og fortsat har til formål at få de studerende hurtigt igennem studierne og ud på arbejdsmarkedet.

Top-elev dumper ALLE eksamener: Nu er verdens øjne rettet mod hende
Top-elev dumper ALLE eksamener: Nu er verdens øjne rettet mod hende

Ifølge uddannelses- og forskningsminister Esben Lunde Larsen (V) bliver kravet om, at de studerende skulle opnå minimum 60 såkaldte ECTS-point om året sat ned til 45 point.

- Aftalen tager afsæt i min brede dialog med studerende og uddannelsesinstitutioner, og jeg har lyttet til deres forslag, siger Esben Lunde Larsen og tilføjer:

- De konkrete ændringer afspejler i høj grad ønsker fra universiteterne om større fleksibilitet, uden at vi går på kompromis med målet om at nedbringe studetiderne væsentligt.

Med aftalen ophæves en række centrale regler, blandt andet den obligatoriske tilmelding til fag og prøver, mens der åbnes for mere fleksible redskaber, som universiteterne selv kan vælge at indføre.

Danske studerende får spil med på verdens største spilmesse
Danske studerende får spil med på verdens største spilmesse

Målet er at give universiteterne bedre mulighed for at finde en god balance mellem studiefremdrift og indretning af uddannelserne.

- Jeg er stolt af, at vi med denne brede aftale mindsker bøvl og bureaukrati. Nu giver vi institutionerne bedre muligheder for lokale løsninger og mere frihed, så de kan målrette indsatsen mod de uddannelser, hvor de studerende er mest forsinkede.

Også hos De Radikale er man glad for den ny aftale, der ifølge partiets uddannelsesordfører, Ida Auken, giver de studerende mere frihed og fleksibilitet.

- Det er vigtigt for os, at de studerende læser på fuld tid. Men tvangstilmelding til eksamen var en rigtig dårlig idé. Derfor er jeg glad for, at vi har fundet en bedre løsning, siger Auken.

Aftalen forbedrer også mulighederne for faglig supplering, når bachelorer og professionsbachelorer søger optagelse på en kandidatuddannelse.

Ud over V-regeringen og R er Socialdemokraterne, SF og De Konservative med i aftalen om at justere fremdriftsreformen fra 2013.

Har du læst disse?

Andre læser også

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

Kendt tv-vært skal giftes: 'Hun sagde...
bt.dk
Ny bekymring for Hareide: Endnu en...
bt.dk
Så du detaljen ved Pione Sistos...
bt.dk
Voldsmand fra tog efterlyses: Har du...
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx