Af - 12/09-16 10:44

Efterår er det nye sommer: Så hedt bliver ugens vejrEfterår er det nye sommer: Så hedt bliver ugens vejr

Vi går en varm uge i vente med flot sensomervejr. Men husk at nyd det så længe det varer.

storybild

Det er på ingen måde slut med at nyde is i sommervarmen. (Billede: Scanpix/Nikolai Linares)

Der er ingen grund til at gemme solcremen og solbrillerne væk.

Frem mod weekenden er der nemlig masser af lækkert sensommerligt vejr i vente, lyder det fra DMI.

- Det ser godt ud de næste mange dage. Så folk, der har fri, kan glæde sig. I dag rammer vi 25-26 grader, hvor jyderne ser ud til at få det allervarmest, siger vagtchef ved DMI, Steen Rasmussen.

Is-gigant anklaget for racisme: Bør Kæmpe Eskimo skifte navn?
Is-gigant anklaget for racisme: Bør Kæmpe Eskimo skifte navn?

De næste dage bliver dog endnu varmere, fortæller han.

- Vi skruer op for varmen i morgen tirsdag og på onsdag. Op til 28 grader tirsdag og 27 grader onsdag. Torsdag bliver også varm, dog en smule køligere, siger han.

Ifølge Steen Rasmussen kommer hele landet til at nyde godt af det flotte sensommervejr, Men alting har som bekendt en ende.

- Fredag ser det ud til at gå ned ad bakke. Temperaturen falder til 18-23 grader, og der kommer flere skyer fra sydvest. Vi får noget regn og nogle byer i de sydvestlige egne. Resten af landet holder dog tørt, Lørdag får vi lavtryk, der kan give regn og byer, og vi kan forvente 15-18 grader, siger Steen Rasmussen.

LISTE: 10 feriebilleder piger skal stoppe med NU
LISTE: 10 feriebilleder piger skal stoppe med NU

Men selvom weekendens vejr tegner sig til at blive en køligere og noget ustadig affære, kan varmen sagtens vende tilbage igen.

- Det er ikke nødvendigvis slut med det gode vejr. Det bliver bare mere og mere ustadigt, jo længere vi når ind i efteråret, siger Steen Rasmussen og tilføjer, at det ikke er særlig normalt med varmebølger i september måned som den, vi oplever lige nu.

- Det er nogle år siden, vi sidst har haft så lang en periode med varmt vejr i september. De første ti dage af september har gennemsnitstemperaturen ligget på 16,8 grader. Det er mere end gennemsnittet for juni, juli og august. Så vi har faktisk overraskende nok haft et varmere efterår indtil nu, end vi havde i sommermånederne, siger han.


LÆS OGSÅ: Her får du Københavns bedste is

LÆS OGSÅ: 10 vilde nyheder på vej: Her er sommerens nye is

Andre læser lige nu

Hvad tænker du..?
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx