Af Ritzau - 19/08-16 08:25

Engell ser Mette Frederiksen gå efter en ren S-regeringEngell ser Mette Frederiksen gå efter en ren S-regering

S vil ikke i regering med R eller SF, mener kommentator Hans Engell, efter Mette F.'s nej til senere pension.

storybild

Socialdemokraternes formand Mette Frederiksen vil danne en ren socialdemokratisk regering efter folketingsvalget, mener politisk kommentator Hans Engell efter hendes afvisning af at hæve pensionsalderen, som de Radikale kræver. (Billede: Scanpix/Ólafur Steinar Gestsson)

Socialdemokraterne vil danne en ren rød regering efter valget, hvor de hverken vil være sammen med SF eller De Radikale.

Det siger politisk kommentator ved Ekstra Bladet Hans Engell.

Socialdemokraternes formand, Mette Frederiksen, afviser i et interview med Ugebrevet A4 at hæve pensionsalderen. Det er i modstrid med meldingen fra De Radikales leder, Morten Østergaard, før forhandlinger om 2025-planen.

- Det er en klar markering af, at Socialdemokraterne og De Radikale ikke planlægger en fælles markering før folketingsvalget. Det er en klar understregning af, at Socialdemokraterne kører solo, siger Hans Engell.

- Mette Frederiksen har på arbejdsmarkedsområdet valgt at sætte ind over for de nedslidte og ikke satse på skattelettelser. For hende er det også et ideologisk opgør med de blå partier. Mette Frederiksen vil gerne trække en klar streg til Venstre.

Før valget i 2011 gik Socialdemokraterne sammen med SF uden om De Radikale. Så forringede R efterlønnen med VK-regeringen, men pegede på Helle Thorning-Schmidt (S) som rød statsminister.

Det prægede S-R-SF's regeringens økonomiske politik, påpeger Hans Engell.

- Mette Frederiksen vil ikke havne som efter 2011-valget. S-SF ville køre sammen, men de kunne ikke undvære De Radikale. Mette Frederiksen går efter en ren socialdemokratisk regering. Dengang måtte Thorning lave en flerpartiregering, siger han.

- Hun går ikke efter et regeringssamarbejde med De Radikale. Det vil præge stemningen i en kommende valgkamp.

Hans Engell ser ikke problemer for en ren S-regering på udlændingeområdet med R og SF.

- Det tror jeg ikke. Det vil hun ikke gøre til en tabersag, som det før har været for Socialdemokraterne. Hun har valgt en linje, hvor hun ligger meget tættere på de borgerlige partier, siger Hans Engell.

/ritzau/

Har du læst disse?

Andre læser også

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

Skal du vælge den dyre bilvask i...
bt.dk
United rejste sig efter kæmpe...
bt.dk
Fie Laursen viser sine bryster frem:...
bt.dk
Dansk reality-deltager har fået...
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx