22/04-14 19:07; Opdateret: 23/04-14 10:21

Hækkerup: Politiet er toptunet mod omrejsende kriminelleHækkerup: Politiet er toptunet mod omrejsende kriminelle

En styrket indsats i politiet skal være med til at bekæmpe omrejsende kriminelle, siger justitsministeren.

storybild

En styrket indsats i politiet skal være med til at bekæmpe omrejsende kriminelle, siger justitsministeren. (Billede: Polfoto/Polfoto)

Hvis en person uden dansk statsborgerskab bliver fanget i at begå kriminalitet herhjemme, så skal vedkommende hurtigst muligt kunne sendes hjem og afsone sin straf i hjemlandet.

Det er meldingen fra justitsminister Karen Hækkerup (S), der reagerer på, at op mod halvdelen af alle indbrud i Danmark menes at blive begået af omrejsende kriminelle. Det vurderer Task Force Indbrud ifølge Berlingske.

Enhedslisten: Forsvarsminister løber fra aftale
Enhedslisten: Forsvarsminister løber fra aftale

- Jeg ser det som et stort problem, og det er blandt andet også derfor, at vi har oprettet de enkelte Task Forces, der skal koordinere politikredsenes indsats mod den organiserede indbrudskriminalitet, siger justitsministeren til Ritzau.

I 2012 blev Task Force Indbrud sammen med Task Force Vest og Task Force Hjemsendelse oprettet.

Sidstnævnte har planlagt at besøge Rumænien i juni, hvor størstedelen af den omrejsende kriminalitet herhjemme ifølge Task Force Indbrud menes at komme fra.

Minister nedsætter udvalg til at granske rockerborge
Minister nedsætter udvalg til at granske rockerborge

- Vi har styrket indsatsen for at gøre politiet bedre til at fange den her gruppe af kriminelle, siger justitsministeren.

- Vi ved godt, at der kommer folk hertil, som tænker, at Danmark er et rigt land, og at der er mulighed for at score nogle nemme og hurtige gevinster, uddyber hun.

Karen Hækkerup mener, at det danske politi er blevet toptunet, sådan at det bedre kan fange folk og sætte fokus på, at hvis en omrejsende har begået noget kriminelt herhjemme, så skal vedkommende også kunne sendes ud af landet i en fart.

Sammenligner minister med Hitler
Sammenligner minister med Hitler

- Jeg har også selv haft et møde med min rumænske ministerkollega, hvor vi har aftalt, at vi skal styrke vores samarbejde. Og det er selvfølgelig noget, jeg som minister og hele regeringen sætter pres på, siger Karen Hækkerup.

- Derudover har vi en politik om, at vi hurtigst muligt vil have folk ud af landet, fordi deres resocialisering skal foregå i deres hjemland, og derfor kan deres strafafsoning lige så godt også foregå i det pågældende land.

Minister roser politiets aktion mod hashhandel
Minister roser politiets aktion mod hashhandel

- Det er blandt andet for at sikre, at vi i de danske fængsler ikke spilder penge på at have folk siddende, som reelt ikke har en fremtid i Danmark, tilføjer hun.

I 2013 blev der noteret 38.830 anmeldelser om indbrud på Sjælland, viser tal fra Task Force Indbrud ifølge Berlingske.

Har du læst disse?

Andre læser også

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

Kim blev ulovligt undersøgt af en...
bt.dk
Peter Madsen i retten: Derfor rejste...
bt.dk
Loch Ness-lignende dyr skyllet op på...
bt.dk
Se billedet: 'Gift ved første...
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx