Af - 26/05-14 11:33; Opdateret: 26/05-14 15:09

Løkke på bjerget: Kreative svinere til V-formandLøkke på bjerget: Kreative svinere til V-formand

Satiriske opdateringer præger de sociale medier dagen derpå.

Bildstrecke im Grossformat »

Det vrimler med sjove, billedbårne opdateringer om Venstre-formand Lars Løkke Rasmussen ovenpå et skuffende valgresultat for partiet i Europa-Parlamentet.

Det satiriske fænomen kaldes memes.

- De fleste memes vi ser i Danmark stammer i dag fra USA, hvor de er en markant del af populærkulturen, forklarer Jacob Mouritzen, der leder social medie-afdelingen ved bureauet Mindshare.

- Vi er ret godt med her i Danmark. Vi har en stor internet-subkultur på sider som 4Chan og Reddit, som kan beskrives som mere bramfrie sociale medier, siger han.

I USA er der et bredt udvalg af memes - med alt fra hunde til kendte sangerinder som eksempelvis Miley Cyrus, der startede en meme-bølge efter en noget afklædt optræden under et awardshow sidste år. Men herhjemme er det ofte politikerne, vi kaster vores meme-kærlighed på, siger Jacob Mouritzen.

- Memes fra Danmark er ofte politisk orienterede. Som vi i dag ser det med Lars Løkke Rasmussen - og tidligere også med Helle Thorning-Schmidt.

Hvis et meme skal blive en succes handler det om kombinationen af universel humor og muligheden for at sætte sit eget præg på det, der deles.

- Et meme skal være nemt at dele og tage til sig. Det er vigtigt, at der er mulighed for at ‘remixe’. For det er i virkeligheden det, der kan gøre et meme stærkt, siger Jacob Mouritzen.

Se eksempler på de aktuelle Lars Løkke memes i galleriet øverst.

Har du set flere Lars Løkke memes? Send os et link eller selve billedet på mxfeed@mx.dk.

Bonus:
"Løkke er rød". Forskellige udgaver at dette tweet tog runden på de sociale medier i går.Har du læst disse?

Andre læser også

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

Boligsælgere kræver mere: De...
bt.dk
Mattias Hundebøll afslører særligt...
bt.dk
Se det søde billede: Filmstjerne er...
bt.dk
Kæmpebøde til køreskole: Over 1800...
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx