Af Jeppe Pedersen - 10/10-17 11:00

Hård kritik af Anders And: 'Det er så trættende'Hård kritik af Anders And: 'Det er så trættende'

Det gode gamle Anders And-blad skyder helt ved siden af, mener Jakob Stegelmann.

storybild

Forsiden af Anders And-bladet. (Billede: Nils Meilvang)

Forrige uges Anders And-blad har vakt sindende i kog. Specielt hos den danske vært for det legendariske program 'Troldspejlet', Jakob Stegelmann.


På Twitter har han lagt et billede op af uge 39s udgave af Anders And-bladet. Her figurerer der to nye Andeby-figurer, der skal forestille sig andefigurerne af den populære danske rap- og dancehall-duo Djämes Braun.

Og det har fået Jakob Stegelmann til tasterne. Til billedet skriver han: 'Troede marketingtosserne havde droppet den slags. Skuffet.'

Over for BT uddyber han sin frustration:

»Det er en tradition, de har skabt de seneste par år, hvor de har taget politikere og kendte fra Danmark, blandt andet Thomas Blachmann med. Det er en uskik. Og jer tror, at folk er ligeglade med det. De gør det selvfølgelig for at sælge nogle blade. Men det er ærgerligt, for de laver jo faktisk nogle gode historier og gode tegninger,« siger han og fortsætter:

»Men så kommer der sådan en ting, hvor man bare tænker 'åh nej'. Det er så trættende, fordi det er marketingsstyret, hvor de sikkert tænker, at når børnene ser nogle rappere, som de kender, så vil de sikkert gerne købe bladet. Men jeg tror, de tager fejl. Fans af rapperne synes sikkert det er fedt, men det må være få,« siger Jakob Stegelmann.

Men skal Anders And ikke være en afspejlning af samfundet?

»Andeby kan jo være hvilken som helst dansk by. Traditionen har været, at man tog arketyperne fra samfundet - alt fra bankdirektøren til politimesteren. Det burde de blive ved med. Jeg synes, det falder uden for at tage bestemte navngivne personer og lave en karikatur af dem. De kunne sagtens tage en rapper med, der ikke var en speicifik, selv om det selvfølgelig stadig havde været gammeldags,« siger Jakob Stegelmann og nævner, at Andeby blandt andet lykkedes med at introducere den hårstrittende Fætter Vims i hippietiden, fordi de også ville have en hppie i Andeby.

Gennem tiderne har der været over 100 danske kendisser i Anders Bladene.

På Twitter er flere (måske lettere ironisk) glade for de mange karakterer.


Har du læst disse?

Andre læser også

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

Dansk stjerneskuespiller og kæresten...
bt.dk
Froome lod sig ikke overrumple:...
bt.dk
Efterlyser vinderen: Dansker har...
bt.dk
De små hyldede Frederik: Men deres...
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx