Af - 14/01-14 18:55

Politiet om unges trusler: Det er ekstremt alvorligtPolitiet om unges trusler: Det er ekstremt alvorligt

Vestegnens Politi tager ikke let på truslerne fra gruppen af unge, som de kalder 'utilpassede'.

storybild

Vestegnens Politi tager ikke let på truslerne fra gruppen af unge, som de kalder 'utilpassede'. (Billede: Polfoto)

En gruppe på 20-30 unge af anden etnisk herkomst end dansk har truet med at brænde biblioteket og gymnasiet ned i Hvidovre Kommune, hvis ikke de får et sted, de kan være i Avedøre Stationsby.

Både i et brev samt over for en journalist til Hvidovre Lokalavis forklarer de unge, at der vil være 'bål og brand', hvis ikke ikke kommunen imødekommer deres krav.

Unge utilpassede truer: - Vi brænder gymnasiet ned
Unge utilpassede truer: - Vi brænder gymnasiet ned

Hos politiet er man yderst bekymret over udmeldingen fra gruppen, som man på nuværende tidspunkt ikke kender, men som man betegner som 'utilpassede unge'. Man tager sagen meget alvorligt og har allerede iværksat en plan for at finde frem til, hvem de unge mennesker er.

- Vi tager den her sag meget alvorligt. Der er tale om trusler mod politiet, om at punktere biler og kaste med sten. Og derudover er der trusler om brandstiftelse, som er en meget grov overtrædelse af straffeloven, siger politikommissær ved Avedøre lokalpoliti, Johny Bonde, til mx.dk.

Det kommer som noget af et chok for politiet, at gruppen af unge nu har valgt at gå til pressen med deres trusler. Ifølge politikommissæren har ordensmagten i og omkring Avedøre Stationsby ellers en god dialog med de unge.

Rystede røveriofre blev truet med kogende olie
Rystede røveriofre blev truet med kogende olie

- Vi har tidligere hørt om unge, der gerne vil have et værested, men det er meget overraskende at høre det på den her måde. Når man vælger at gå til pressen med et budskab, når man langt ud. Og her er der jo praktisk talt tale om afpresning, siger Johny Bonde.

Se bilen der udløste Stefan-drab
Se bilen der udløste Stefan-drab

Politiet har fra i dag, tirsdag, iværksat en efterforskning, og de har intensiveret arbejdet i området.

- Vi indsætter skærpet patruljering. Både uniformerede og civile. Det kan ikke være rigtigt, at sådan noget her skal gøre lokalbefolkningen utrygge, så det forsøger vi for alt i verden at undgå, siger Johny Bonde til mx.dk.

Har du læst disse?

Andre læser også

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

Netbutik i hård modvind: Kunder på...
bt.dk
Nåede at se sit livsværk smuldre: Nu...
bt.dk
Flere anholdte efter sammenstød...
bt.dk
BTs Formel 1-ekspert vurderer: Sådan...
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx