08/08-15 12:31

Kommentator: Derfor står ingen i kø for at bakke Venstre opKommentator: Derfor står ingen i kø for at bakke Venstre op

Ringe valg og sologang i regeringsdannelsen, koster Carl Holst sommerens møgsag, mener politisk ekspert.

Venstres dårlige folketingsvalg og så det, at partiet sidder alene i en ren V-regering har haft konsekvenser for forsvarsminister Carl Holsts eftervederlagssag.

Det vurderer chefredaktør for Fyns Amts Avis og politisk kommentator Troels Mylenberg overfor DR Syd:

- Når man har en mindretalsregering med et mindre parti, som Venstre jo er nu efter et stort valgnederlag, så er der altså ikke ret mange, der står i kø for at bakke Venstre op. Og den her sag kan godt være en af konsekvenserne for Venstres meget dårlige valg, siger Troels Mylenberg til DR Syd.

Forsvarsminister Carl Holst om vederlag: Jeg følger reglerne
Forsvarsminister Carl Holst om vederlag: Jeg følger reglerne

Løkke erkender at han også fik efterløn som Carl Holst
Løkke erkender at han også fik efterløn som Carl Holst

De to borgerlige partier Dansk Folkeparti og Liberal Alliance har begge været ude at kritisere Carl Holsts ageren i sagen om eftervederlaget.

- Der er rigtig mange, der vil være efter Venstre ved enhver given lejlighed og altså også under sådan en sag her, siger Mylenberg til DR Syd.

Troels Mylenberg tilføjer, at Carl Holst skal være glade for, at der ikke er noget folketingsvalg lige rundt om hjørnet.

- Det er klart, at hvis der var valg i overmorgen eller om en måned, så skulle Carl Holst ud at lave en meget meget meget stor indsats for at få genskabt en folkelig opbakkning, siger den chefredaktøren.

Liberal Alliance vil bruge Carl Holst-sag til nye regler
Liberal Alliance vil bruge Carl Holst-sag til nye regler

Kovending fra Holst: Nu vil han tilbagebetale 830.000 kr.
Kovending fra Holst: Nu vil han tilbagebetale 830.000 kr.

Den tidligere regionsrådsformand for Region Syddanmark og nuværende forsvarsminister Carl Holst har været under et massivt pres i de seneste to uger, efter at det kom frem, at Carl Holst modtog fra regionen et eftervederlag samtidig med, at han fik sin ministerløn.

Ifølge loven og reglerne har Carl Holst ret til pengene, og længe stod han også fast på, at han ville beholde hele eftervederlaget på cirka 833.000 kroner.

Men torsdag i denne uge ombestemte Carl Holst sig og meddelte, at han ville give afkald på noget af eftervederlaget - cirka 330.000 kroner.

Andre læser lige nu

Hvad tænker du..?
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx