Af - 15/05-14 13:16; Opdateret: 15/05-14 13:29

Mand kører uden kørekort for femte gang - Nu straffes han hårdtMand kører uden kørekort for femte gang - Nu straffes han hårdt

Politiet regner med at få lov til at bortauktionere to luksusbiler, som de i går beslaglagde fra silkeborgensisk mand, der for femte gang blev taget i at køre uden gyldigt førerbevis.

storybild

En silkeborgenser står til at miste sine to luksusbiler. (Billede: Genrefoto: Paul Tan, Wikimedia Commons)

Værdier til 1,3 millioner kroner.

Så meget kan en bilist fra Silkeborg med al sandsynlighed se frem til at miste, efter han i går blev taget i at køre uden kørekort.

Menneskesmuglere bruger pas fra indbrud i Hørsholm Rådhus
Menneskesmuglere bruger pas fra indbrud i Hørsholm Rådhus

Det er nemlig langt fra første gang, at manden bliver bliver taget i den ulovlighed: Fem gange har politiet stoppet synderen i lignende forseelser, efter han i 2011 fik frakendt sit kørekort for spirituskørsel.

De grove overtrædelser betyder, at politiet har ret til at beslaglægge mandens bil med henblik på at konfiskere den. Det er blevet muligt efter den seneste stramning af færdselsloven.

Mand anholdt for røveri mod pengetransport
Mand anholdt for røveri mod pengetransport

Derfor er hans Mercedes 220 til en værdi af 600.000 kroner nu i politiets varetægt. Efterfølgende fandt Midt- og Vestjyllands Politi endnu en luksusbil på mandens bopæl – en BMW til knap 750.000 kroner – og den snuppede de også.

Manden vil nu gå rettens gang for at få de hurtige biler tilbage, men det får han næppe meget succes med, ifølge politiet.

Børn møder op til cykeltest på ulovlige cykler
Børn møder op til cykeltest på ulovlige cykler

- Der er mange lignende afgørelser på det område, og hvis man kigger på dem, så tror jeg, vores beslaglæggelse med henblik på konfiskation holder. Jeg kan ikke se andre muligheder, siger Kenneth Norrild fra vagtcentralen i Midt- og Vestjyllands Politi til metroxpress.

Hvis politiet får ret i den vurdering, skal bilerne sælges på en auktion. Og så ryger pengene videre i den danske statskasse.

Har du læst disse?

Andre læser også

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

Formand efter kontroversiel aftale:...
bt.dk
Dansk energikæmpe satser på gigantisk...
bt.dk
Taxa-firma leder efter kunde: Kender...
bt.dk
Disse tre huse koster under 100.000...
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx