Af - 06/06-16 14:07

Her er de klammeste offentlige toiletterHer er de klammeste offentlige toiletter

Flytoiletter, togtoiletter og toiletvogne. Der findes mange slags offentlige toiletter. Se her hvilke vi helst vil undgå ifølge en ny undersøgelse.

Bildstrecke im Grossformat »

Kilde: Undersøgelsen er gennemført af GfK Norm på vegne af toiletpapirsfirmaet Katrin.

Toilettet er rent, der ligger læsestof i vindueskammen, og toiletpapiret er blødt. Denne beskrivelse passer sikkert på de flestes toilet derhjemme. Men det er langt fra alle toiletter, der er lige så behagelige at besøge som ens eget.

Offentlige toiletter har et ry for at være ulækre, og i en ny undersøgelse, som toiletpapirsfirmaet Karin har fået lavet, svarer europæerne på, hvilke offentlige toiletter, de helst vil undgå.

Med 63 procent af stemmerne er det klart toiletvognene, som flest forsøger at undgå. På en 'andenplads' kommer bustoiletter, mens næsten ingen europæere har noget imod hoteltoiletter. Kun én procent har angivet hoteltoilettet som et af de offentlige toiletter, som de helst vil undgå.

Efterspurgte toiletter giver fremgang hos Godik
Efterspurgte toiletter giver fremgang hos Godik

Resultatet overrasker Kim Godiksen, der er indehaver af toiletvognene "Godik", som blandt andet kan besøges på mange danske festivaler.

Undersøgelsens resultat er et udtryk for folks uvidenhed. Vi har væsentlig finere toiletter end dem i busserne og togene. Måske afspejler undersøgelsen arrangørernes dårlige rengøring.
Det siger Kim Godiksen til metroxpress.

Skide godt: København får nye offentlige toiletter
Skide godt: København får nye offentlige toiletter

Han forklarer, at de fleste af hans toiletter er vakuumtoiletter, som man også kender fra flyet. På vakuumtoiletter bliver afføringen suget ud, og der bliver skyllet efter med lidt vand. Han råder dog også over 1.200 plastiktoiletter, hvor toilettet består af et bræt ovenpå en stor spand.

Hvis folk har tænkt på sidstenævnte toiletter, da de besvarede undersøgelsen, er Kim Godiksen knap så overrasket over resultatet:

- Det siger sig selv, hvem gider at komme ind og kigge på sidste mands besøg, spørger Kim Godiksen retorisk.

Så farligt er det at holde sig, når man skal tisse
Så farligt er det at holde sig, når man skal tisse

Han forklarer dog, at det næsten kun er Roskilde Festival, som stadig vælger at benytte sig af plastiktoiletterne. Her er rengøringen af toiletterne også dårligere end på de øvrige festivaler, vurderer Kim Godiksen:

- På de fleste festivaler ved man godt, at det lige så godt kan være den første, der overskider toilettet som den sidste. Derfor har de løbende mandfolk til at rengøre, mens man på Roskilde Festival kun gør rent, når spanden er fuld og slamslugeren kommer forbi, siger Kim Godiksen.

Britiske studerende kræver hygiejnespande på herretoiletterne
Britiske studerende kræver hygiejnespande på herretoiletterne

LÆS OGSÅ: Lavtskyllende toiletter er ikke en menneskeret

Andre læser lige nu

Hvad tænker du..?
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx