Af - 14/01-15 11:39

Konfirmationen sender 14-årige i solarierKonfirmationen sender 14-årige i solarier

Op mod hver tredje unge pige går i solarium for første gang som en del af konfirmationsforberedelserne

storybild

(Billede: Polfoto)

Når danskerne første gang lægger sig under de farlige ultraviolette stråler i solcenteret er mange af dem blot 14 år. Det viser nye tal fra Børn og unges solarievaner 2013, som Kræftens Bekæmpelse og TrygFonden står bag.

Men solariebrug er særligt farligt for børn og unge, fordi deres hud stadig er under udvikling, og Sundhedsstyrelsen, der fraråder mod brug af solarier i det hele taget, mener slet ikke, at børn og unge under 18 år bør tage kunstig sol.

Solcreme sikrer ikke huden mod kræft
Solcreme sikrer ikke huden mod kræft


- Det er meget veldokumenteret videnskabeligt, at det er særligt farligt for børn og unge at gå i solarium. Jo yngre man er, desto større er risikoen for at udvikle kræft, siger Iben Holten, der er overlæge ved Kræftens Bekæmpelse.

Og en en ny rapport fra Kræftens Bekæmpelse og TrygFonden viser, at det er en helt speciel begivenhed, der lokker børn ind i solcentrene første gang.

Hollywood-stjerne kæmper med stædig kræft-sygdom: Opereret for tredje gang på et år
Hollywood-stjerne kæmper med stædig kræft-sygdom: Opereret for tredje gang på et år

Næsten en tredjedel af de 15-25-årige piger, der har prøvet at gå i solarium svarer i en ny undersøgelse, at det var ønsket om et flot look til deres konfirmation, der fik dem under solen første gang.

- Det er frustrerende for os at vide, at de unge bruger konfirmationen som anledning, siger Peter Dalum, der er projektchef i Kræftens Bekæmpelse og TrygFondens Solkampagne.

Disse mænd er i større fare for at få hudkræft
Disse mænd er i større fare for at få hudkræft

Danske kvinder har europarekord i den højeste forekomst af nye tilfælde af modermærkekræft hvert år, og det er også den mest almindelige kræftform blandt unge kvinder i alderen 15-24 år.

Andre læser lige nu

Hvad tænker du..?
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx