Af Fie West Madsen - 03/08-17 22:32

Tre-årig i tragisk sag: Indlagt med hjerneskade efter simpel operationTre-årig i tragisk sag: Indlagt med hjerneskade efter simpel operation

En tre-årig dreng skulle 20. marts gennem en simpel operation på en øre-næse-hals-klinik i Brønderslev. Men under operationen fik barnet klinisk hjertestop, og han har siden været indlagt på Aalborg Univsersitetshospital med en hjerneskade. Klinikken er nu politianmeldt.

storybild

Arkivfoto (Billede: Henning Bagger)

Det skriver Nordjyske.

Styrelsen for Patientsikkerhed har ifølge mediet sat klinikkens ejer under et skærpet tilsyn, fordi man har konkluderet, at lægen var ansvarlig for, at barnet ikke blev tilstrækkeligt overvåget under operationen. Derudover var der ikke nogen elektronisk overvågning af iltmætning efter operationen, og der var ikke i stedet indsat overvågning af personale i stedet. Drengen fik klinisk hjertestop i forbindelse med operationen.

Udover det skærpede tilsyn har Styrelsen for Patientsikkerhed også politianmeldt klikken.

»Der foreligger en anmeldese fra Styrelsen for Patientsikkerhed, som går på lægeklinikken,« siger fagkoordinatior i særlige sager under specialeefterforskningen i Nordjyllands Politi, Ulrik Eriksen til Nordjyske.

Udover ejeren selv er også en sygeplejerske, der er blevet fyret, sat under skærpet tilsyn, ligesom en anæstesilæge har fået et fagligt påbud.

Via en sygeplejerske meddeler ejeren af klinikken til Nordjyske, at han ikke ønsker at udtale sig.

Har du læst disse?

Andre læser også

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

Superliga-direktør blev fyret...
bt.dk
Loch Ness-lignende dyr skyllet på...
bt.dk
Seniorerne er de største vindere i...
bt.dk
Skidt nyt for landsholdet: Danmarks...
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx