Af - 16/02-14 18:22; Opdateret: 16/02-14 19:51

Anders Samuelsen blander sig i 'hval-gate': Vi skal klappe hestenAnders Samuelsen blander sig i 'hval-gate': Vi skal klappe hesten

Synet af dansende danskerne på ryggen af en død kaskelothval som fredag strandede ud for den jyske vestkyst, får Liberal Alliances formand, Anders Samuelsen, til at reagere.

storybild

Synet af dansende danskerne på ryggen af en død kaskelothval som fredag strandede ud for den jyske vestkyst, får Liberal Alliances formand, Anders Samuelsen, til at reagere. (Billede: Scanpix / Polfoto)

Billeder af festglade danskere, som kravler rundt på ryggen af en strandet kaskelothval ud for Henne Strand mellem Esbjerg og Ringkøbing får Liberal Alliances formand, Anders Samuelsen, til at reagere.

På sin Facebookprofil skriver han:

- Forleden var landet ved at gå under i forargelse og raseri fordi børn på afstand så en død giraf blivet skåret op af professionelle. Vi så den ikke en gang dø.

Lige nu kravler børn, unge og ældre lystigt rundt på en strandet aftager til hvalen Valborg. Liget er vel knap koldt endnu. Valborgs kammerat ligger et par hundrede meter derfra og snapper opgivende efter vejret - omgivet af om muligt endnu flere tilskuere til dødskampen. Det virker som om folk har en fest....

Vi er et dælme et modsætningsfyldt folk.

Folk har ingen respekt for strandede hvaler: Kravler rundt på dem og tager billeder
Folk har ingen respekt for strandede hvaler: Kravler rundt på dem og tager billeder

Over for mx.dk uddyber LA-formanden og siger, at vi som folk nogle gange skal tage den lidt med ro:

- Nogle gange overreagerer vi som danskere. Og det gælder altså om, at vi skal klappe hesten, så vi ikke endnu en gang går i selvsving, siger han og referer til, hvor meget danskerne lod sig opsluge af historien om giraffen Marius.

- En hval, der strander er naturens gang, og det må man respektere. Og i øvrigt er det, der sker på den jyske vestkyst lige nu langt mere forargeligt, end det vi så i sidste uge med Marius, siger Anders Samuelsen og henviser til billederne, hvor folk kravler rundt på det store pattedyr.

- Hvalen er langt mere intelligent end giraffen, og desuden er der her tale om et frit dyr, siger LA-formanden.

Stor hval strandet ved den jyske vestkyst - frygtes død
Stor hval strandet ved den jyske vestkyst - frygtes død

Historien om Marius var ikke alene forsidestof i danske medier. Også internationale medier som blandt andre BBC, CNN og Huffington Post rapporterede lystigt om, hvor grotesk og barbarisk en nedslagtning, der var foregået foran øjnene af små skolebørn i Danmark.

Men selvom billederne af danskere, der dagen igennem har kravlet rundt på ryggen af hvalen, lige nu vækker stærke følelser hos folk, der synes, at det er dybt upassende, så tror Anders Samuelsen ikke, at sagen kommer til at vokse sig lige så stor som den gjorde med Marius.

Siamesisk hval skyllet i land i Mexico
Siamesisk hval skyllet i land i Mexico

- Det er nemmere at se en giraf end en hval i øjnene. Den er mere menneskeliggjort, og det får os til at reagere, siger han.

Hvad tror du - kommer sagen om de strandede kaskelothvaler til at fylde lige så meget, som Marius gjorde? Svar gerne herunder.

Har du læst disse?

Andre læser også

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

Madskolen: Derfor skal du ikke være...
bt.dk
Sportsdirektør om racisme-bemærkning:...
bt.dk
Voldsomt overfald: 23-årig kvinde...
bt.dk
Medie: Sådan var Aviciis sidste dage...
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx