Af - 20/05-15 21:24; Opdateret: 20/05-15 23:14

Ryanair håner Frank Jensen i stor kampagne: 'High Fare Mayor'Ryanair håner Frank Jensen i stor kampagne: 'High Fare Mayor'

Se Ryanair gøre grin med Københanvs overborgmester i artiklen.

storybild

'De dyre rejsers' borgmester Frank Jensen (S). (Billede: Screendump fra ryanair.com)

- Lad dem betale for dyre rejser

- Lad dem spise kage!

Sådan 'citerer' Ryanair Københavns overborgmester Frank Jensen (S) på Twitter, hvor man lancerer et aggressivt angreb politikeren, der tager den verserende konflikt parterne imellem til nye højder.

'Lad dem spise kage,' lyder det i en taleboble fra Frank Jensens mund med henvisning til den franske dronning Marie Antoinette, der angiveligt skulle have sagt det i afsky for bønder, der ikke have råd til brød: Så lad dem spise kage i stedet.

For at få billedet ud til så mange som overhovedet muligt har Ryanair valgt at betale for at promovere tweetet.

Frank Jensen: Ryanair er social dumping
'Krigen' mellem Ryanair og Frank Jensen bunder i, at overborgmesteren har beskyldt flyselskabet for social dumping og indført et forbud mod kommunens ansatte flyver med Ryanair, fordi flyselskabet ikke vil tegne en dansk overenskomst.

Det mener Ryanair tydeligvis er latterligt og udnævner ham til 'de dyre rejsers borgmester'. For at illustrere hvor meget ekstra kommunen så må betale, sammenlignes der med SAS' priser.

- Her er de billige rejser, som overborgmester Frank Jensen ikke vil have, at du køber (han foretrækker, at du køber dyre rejser som ham selv), skriver Ryanair.

Siden det irske selskab begyndte at flyve fra København i marts, har det vakt protester fra den danske fagbevægelse og ført til aktioner fra ansatte i lufthavnen, fordi Ryanair nægter at forhandle dansk overenskomst. Så sent som i sidste måned truede flyselskabet Albertslund Kommune med et sagsanlæg, fordi kommunen droppede Ryanair med argumentet, at man kun ville flyve med selskaber, der havde tegnet dansk overenskomst.

Ryanair: Hvad vil du Frank?
Metroxpress har været i skriftlig kontakt med kommunikationschef hos Ryanair, Robin Kiely, hvor vi spurgte til, hvorfor man havde valgt en så offensiv strategi, og om man ikke frygtede, at den kunne bide dem bagi.

Det valgte Robin Kiely ikke at svare på. I stedet skriver han:

- Vi vil vise københavnerne de fantastiske billige rejser, som borgmester Jensen ikke ønsker, at de køber. Vi er overraskede over borgmester Jensens upræcise kommentarer, der ikke tager højde for det faktum, at Ryanairs piloter og kabinepersonale nyder godt af høj løn, jobsikkerhed og allerede har en fællesaftale med Ryanair, lyder det fra Robin Kiely.

Han fortæller videre, at man er overrasket over borgmesterens boykot af lavprisselskabet, da flyvningerne fra København - ifølge Robin Kiely - bliver håndteret af mennesker, der er repræsenteret af danske fagforening.

- Det ville spare de danske skatteydere millioner af kroner, hvis han ville lade de 45.000 offentligt ansatte (i Københavns Kommune, red.) flyve med Ryanair. Hvilken model vil borgmester Jensen foretrække at støtte: SAS' nedskæringer på job, pension og løn eller Ryanairs vækst?, tordner kommunikationschefen.

Metroxpress forsøger at få en kommentar fra Frank Jensen.

Herunder kan du følge med i, hvad der bliver tweetet om Ryanair og den aggressive kampagneLÆS OGSÅ: Kommune vil ikke flyve med Ryanair: Trues nu med retssag

LÆS OGSÅ: Jyske borgmestre freder Ryanair

LÆS OGSÅ: Gavehumør i lufthavnen: Ryanair får millioner i rabat i København

Har du læst disse?

Andre læser også

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

Michelin-kok udvider populær...
bt.dk
Morgenmadsprodukt kaldes tilbage:...
bt.dk
Rystende overvågningsvideo afslørede...
bt.dk
Mand død i brand
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx