Af - 09/05-14 16:56; Opdateret: 10/05-14 13:07

Svindelnummer spreder sig i IKEA: Vær forsigtigSvindelnummer spreder sig i IKEA: Vær forsigtig

Svensk politi advarer lige nu imod et omfattende IKEA-svindelnummer. I Danmark har man endnu ikke opfattet noget mistænkeligt, men opfordrer folk til at udvise forsigtighed.

storybild

Svensk politi advarer lige nu imod et omfattende IKEA-svindelnummer. I Danmark har man endnu ikke opfattet noget mistænkeligt, men opfordrer folk til at udvise forsigtighed. (Billede: Polfoto)

- Kampagne! Du er blevet udvalgt til at modtage et gavekort til en værdi à 500 kroner for blot fem kroner.

Sådan står der i en mail sendt fra IKEA.

Mailen har adskillige svenskere fundet i deres indbakke de seneste dage, og politiet tager det så alvorligt, at de nu går ud og advarer. Mailen er nemlig fup og kommer ikke fra den svenske møbelgigant.

Ikea genindfører svinepølse efter pres
Ikea genindfører svinepølse efter pres

- Det er helt enkelt et bedrageriforsøg. IKEA står ikke bag det her, så det er åbenlyst falsk og et klassisk phishing scam, siger efterforskningsleder fra politiets nationale bedragericenter, Anna-Lena Tapper, til svensk metroxpress.

IKEA Danmark: Pas på
Over for metroxpress oplyser IKEA Danmark, at man endnu ikke har opfattet noget mistænkeligt herhjemme.

IKEA: Pas på dit barn kan blive kvalt af den her
IKEA: Pas på dit barn kan blive kvalt af den her

- Jeg genkender simpelthen ikke mailen, og vi har ikke modtaget henvendelser fra nogen, som har registreret noget mistænksomt, siger IKEAs presseansvarlige Tina Lindharth til metroxpress.

Selvom mailen endnu ikke har fundet vej over Øresund, eller i hvert endnu ikke er registreret herhjemme, opfordrer Tina Lindharth på det kraftigste folk til at udvise størt mulig forsigtighed:

- Hvis man får en mail fra os om en konkurrence eller noget i stil med dette her, så er det ikke fra os, og jeg kan kun på det kraftigste opfordre alle til at være særligt påpasselige og udvise størst mulig forsigtighed, lyder det.

Kunde-oprør: IKEA stopper salg af populært møbel
Kunde-oprør: IKEA stopper salg af populært møbel

Ifølge svensk politi skal man ikke trykke på linket i mailen, hvor der står, at man vil få tilsendt det eftertragtede gavekort. Heri beder svindlerne nemlig om kortoplysninger til at sende de 500 kroner. Men det gør de ikke. I stedet har de fri mulighed for at ribbe kontoen.

Har du læst disse?

Andre læser også

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

Kæmpebeløb: Nyt sommerhus på markedet...
bt.dk
Se det søde billede: Filmstjerne er...
bt.dk
Charles og mor fanget i sjælden...
bt.dk
Superliga-klub anklaget for...
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx