Af - 17/09-13 08:00; Opdateret: 17/09-13 10:00

Ekspert: Klamme kebab-kurve kan gøre dig sygEkspert: Klamme kebab-kurve kan gøre dig syg

Serverings-kurve på shawarmabarer er mulige bakteriebomber. Fødevarestyrelsen vil skærpe kontrollen.

storybild

Shawarma-street, også kaldet Nørrebrogade, er kendt for sine mange shawarma-barer. MetroXpress tog en tur ned ad gaden med en fødevare- og hygiejneekspert, for at tjekke serveringskurvene. Fødevarestyrelsen lover øget opmærksomhed på servicet. (Billede: Polfoto)

Efter en tur i byen er det lækkert og nemt med en kebab på hjemvejen. Men spørgsmålet er hvor lækkert det er, når du deler tallerken med alle de andre gæster. På trods af elitesmileys på de restauranter MetroXpress besøgte, mener Fødevarestyrelsen ikke, at madrester på serverings-kurvene er i orden:

»Hvis kurvene er beskidte, og der er direkte kontakt med maden, er det noget ulækkert møg. Det går ikke og det vil vi gerne gå ind og holde ekstra øje med,« lyder det fra Morten Lisbye fra Fødevareenhed København.

Mange shawarma-bikse bruger kurve til at servere maden i, og det er ifølge fødevare- og hygiejneekspert Michael René en god bakteriespreder:

»Folks håndhygiejne er meget forskellig. Jo flere, der rører ved kurven, jo større er sandsynligheden for at blive syg.«

LÆS OGSÅ: Vi spiser løs af fastfood og ville ønske det var sundere

På en af de shawarmabarer MetroXpress besøgte, var det tydeligt, at kurven ikke var blevet vasket efter sidste kunde, og der var indtørrede madrester på kurven. Men kurvene behøver ikke engang være snasket ind i madrester, selvom de ved Metroxpress' besøg var det:

»Hvis der sidder madrester på kurven, så er der rigtig god grobund for bakterier. Men der kan også nemt være bakterier eller eksempelvis norovirus, der også kendes som roskildesyge, som man ikke kan se,« forklarer Michael René.

Morten Lisbye lover, at Fødevarekontrollen vil se efter problemet:

»Kurvene skal være lige så rene som et skærebræt eller en kniv, hvis de er i direkte kontakt med maden.«

Har du læst disse?

Andre læser også

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

Kender du det? 'Der er folk på...
bt.dk
Christiania lukker Pusher Street: 'Vi...
bt.dk
Jeg blev ringet op af en fremmed...
bt.dk
TINDER-TIRSDAG: 10 liderlige beskeder...
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx