Af - 01/08-16 15:37

Ny mystik om 'livstegn' fra Emilie på FacebookNy mystik om 'livstegn' fra Emilie på Facebook

En ung pige skrev i går en opsigtsvækkede besked om, at Emilie Meng havde set den meddelelse, hun havde sendt til hende på Facebook. Politiet bekræfter, at de igen har fået henvendelser vedrørende Emilies Facebook-profil.

Bildstrecke im Grossformat »

Kort efter Emilie Meng forsvandt, søndag den 10. juli klokken 04 om natten på Korsør Station, opstod der en masse forvirring omkring hendes Facebook-profil.

Folk, der havde skrevet til den unge pige i dagene efter hendes forsvinden, kunne - ligesom på eksemplet herunder - pludselig se, at Emilie havde set deres beskeder:

Den visuelle tilkendegivelse, som kan ses med et lille ikon af Emilies profilbillede i højre hjørne, fik flere til at tro, at der var tale om et reelt livstegn fra den forsvundne pige. Det samme gjorde politiet til at starte med, men trak senere i land og kaldte det et rygte.

Emilie er offer for syg humor i lukkede Facebook-grupper
Emilie er offer for syg humor i lukkede Facebook-grupper

I går var det Emilie Mengs 18 års fødselsdag, hvor flere hundrede danskere og udlændinge sendte hende lykønskninger og håbefulde beskeder på såvel hendes Facebook-væk som i indbakken.

I kølvandet på disse beskeder, er der endnu en gang opstået mystik, om hvorvidt Emilie ser de beskeder, som folk sender til hende.

I en lang kommentartråd på et opslag vedrørende Emilies forsvinden skrev en ung pige i går - søndag den 31. juli - at Emilie havde set hendes besked:

Politiet bekræfter Facebook-henvendelser

Efterforskningsleder ved Sydsjælland og Lolland Falsters Politi, Marianne Roed, bekræfter mandag til metroxpress, at der endnu en gang er kommet henvendelser fra private vedrørende beskeder på Facebook.

- Vi har modtaget nogle stykker, men jeg vil ikke gå i detaljer med, hvad det drejer sig om, siger efterforskningslederen, som heller ikke ønsker svare på, om det er politiet, der har været aktiv på Emilies Facebook-profil og dermed fået det til at se ud som om, at den forsvundne teenager har været derinde.

Tre uger uden livstegn: I dag skulle have været en helt særlig dag for Emilie
Tre uger uden livstegn: I dag skulle have været en helt særlig dag for Emilie

Politiet har ellers fra efterforskningens begyndelse haft adgang til Emilies profil, men har tidligere meldt ud, at de ikke tør røre den, fordi det kan give falske forhåbninger til de mange bekymrede pårørende, hvis det pludselig ser ud til, at nogen bruger profilen.

- Det er med i overvejelserne, men hvis vi logger ind, bliver den aktiv, og så kan dem, der kender Emilie og har kontakt til hende via Facebook, se, at den er aktiv. Og så får vi 200 henvendelser om, at den er aktiv, selvom det er os selv, sagde sagsbehandler på eftersøgningen hos Sydsjælland og Lolland-Falsters Politi Lars Denholt til Ekstra Bladet for 14 dage siden.

Mangler stadig at høre fra flaskesamlere

Torsdag i sidste uge udsendte politiet en efterlysning på en flaskesamler i Korsør, idet man håbede på, at personen, fordi han ofte går rundt og samler flasker i de tidlige morgentimer, kunne have set noget med relevans for sagen.

Den ene flaskesamler er siden blevet til flere, og politiet meddeler nu, at flere har rettet henvendelse:

- Vi har fået henvendelser fra nogle stykker, der selv har kontaktet os, og så er der nogle andre, vi mangler at tale med, siger Marianne Roed uden at kunne gå i detaljer med, hvem det drejer sig om.

Et brugbart tip om Emilie er nu dobbelt så meget værd: Anonym donor forhøjer dusør
Et brugbart tip om Emilie er nu dobbelt så meget værd: Anonym donor forhøjer dusør

I dag er det 22 dage siden, at Emilie Meng sidst blev set i live, da hun forlod sine veninder på Korsør Station natten til søndag den 10. juli efter en bytur i Slagelse.

Forsvundne Emilies fætter: Forstår ikke folk kan være så respektløse
Forsvundne Emilies fætter: Forstår ikke folk kan være så respektløse

Forsvundne Emilie: Trøje og overvågningsvideo hjælper ikke politiet
Forsvundne Emilie: Trøje og overvågningsvideo hjælper ikke politiet

Andre læser lige nu

Hvad tænker du..?
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx