Af - 06/07-15 16:40; Opdateret: 06/07-15 16:57

Martin var narkoman i 13 år: Nu har han et snit på 11,5 og drømmer om universitetetMartin var narkoman i 13 år: Nu har han et snit på 11,5 og drømmer om universitetet

Han har nu været stoffri siden 2010, men inden da kom han langt ud.

Bildstrecke im Grossformat »

Martin Fritzen var blot 13 år gammel, da han begyndte på et misbrug.

- Alkoholen gjorde mig glad og bedøvede mine problemer, siger han.

Det eskalerede dog for alvor, da han var 18 år gammel, da han fik en af sin mors smertestillende piller.

'Da misbruget var på sit højeste, indtog jeg hver dag en giftig blanding af 40-60 piller, hash, alkohol, amfetamin og kokain. Jeg var så langt ude, at jeg – uden skrupler – løj over for og stjal fra min familie. Jeg stjal fra min arbejdsplads og blev fyret. Jeg blev anholdt, jeg mistede alt, og jeg var ved at dø flere gange. For at være helt ærlig så startede min latterlige adfærd og mit misbrug med alkohol og hash, da jeg var bare 13 år. Det var i 1989 – nu skrev vi 2010. Jeg voksede op med min mor, som døde i 2003. Hun var alkoholiker i alle de år, vi fik sammen', skriver Martin Fritzen på sin blog, hvor du kan læse mange indlæg om han kamp med stoftrangen.

Han har været stoffri siden 2010, men han kom også langt ud, før det skete.

- Jeg kendte mange, som døde af misbrug. Jeg sad alene og følte, jeg havde ramt bunden nogle gange. Jeg havde overhovedet ikke lyst til at leve. Jeg havde mistet min mor, morfar, morbror og gode venner. Jeg havde heller ikke noget job, siger Martin Fritzen til metroxpress og fortsætter:

- En god ven Rene ringede til mig en dag i 2009 og sagde, at han havde brug for hjælp. Jeg fik at vide, han døde af en overdosis samme nat. Det ramte mig rigtigt hårdt. Så jeg tænkte. Nu skal der ske noget. Nu skal jeg have et nyt liv. Det var den overvejende faktor, som var skyld i, at jeg gjorde noget ved det.

Drømmer om psykologi
Nu er Martin Fritzen 38 år, og han har taget en HF-eksamen i København med det flotte gennemsnit på 11,5, som han håber på kan give adgang til psykologistudiet.

Men de høje karakterer har aldrig været et mål i sig selv. Bare det at gennemføre en HF var i første omgang det vigtigste.

- Jeg har aldrig været en succes før, fra da jeg blev født til de 33 år. Jeg har været en stor lort og skuffet andre, siger han og fortsætter:

- Kommer jeg ind på psykologistudiet, ville det være endnu en følelse af, at jeg stadigvæk er god nok, siger Martin Fritzen, der også takker sin kæreste, venner og familie, som alle har været en enorm støtte.

- Kun sammen med andre kan jeg gøre en forskel.

Martin Fritzens hjemmeside kan man udover nyttige tip også booke ham til foredrag, som hovedsageligt er på skoler.

- Det er stort at få lov til at komme ud at snakke med de unge mennesker. Der er ofte nogle i pauserne, der kommer hen til mig og siger, at de har prøvet noget eller kender nogen, som har. Det er nogle meget ærlige og hårde historier - hårdere end det, jeg har prøvet, siger han.

LÆS OGSÅ: Toupé-advokat sagsøger 'Wolf of Wall Street' for 135 millioner kroner

LÆS OGSÅ: Det skulle journalist ikke have spurgt Iron Man om - se akavet interview her

Andre læser lige nu

Andre historier

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

Studerende anklagede Støjberg for at...
bt.dk
Se billedet: 'Årgang 0'-Stephanie...
bt.dk
X Factor har allerede skabt årets...
bt.dk
Borgere i protest: Historisk kro står...
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx