27/11-17 14:01

Andelsboliger erkender behov for øget kontrolAndelsboliger erkender behov for øget kontrol

Organisationen for andelsforeninger erkender, at ny politisk aftale vil give nødvendig kontrol over markedet.

storybild

Mandag formiddag blev de politiske forhandlinger om en aftale på andelsboligområdet afsluttet i Erhvervsministeriet. Scanpix/Mads Claus Rasmussen/arkiv

København. En bred politisk aftale skal skabe mere robuste andelsboligforeninger. Det skal blandt andet ske ved mere kontrol over foreningernes økonomi og stiftelsen af nye foreninger.

Selv om boligforeningerne bliver pålagt mere kontrol, erkender andelsboligernes organisation behovet for netop det.

- Vi må bare erkende, at det er nødvendigt. Især i forhold til stiftelser af nye andelsforeninger har parterne ikke været i stand til at sikre robuste stiftelser, og derfor er der behov for lovgivning, siger Jan Hansen, direktør i Andelsboligforeningernes Fællesrepræsentation.

Helt konkret skal nye boligforeninger have et budget, der dækker en periode på mindst 15 år. Tidligere var kravet 10 år.

At der stilles flere krav til stiftelsen af nye foreninger glæder Boligøkonomisk Videncenter, der er en tænketank med fokus på samfundsøkonomiske aspekter ved det danske boligmarked.

- Det gør ikke noget for de eksisterende foreninger, men det er centralt i forhold til at vi får en forsvarlig drift af de nye andelsforeninger, siger Curt Liliegreen, direktør i Boligøkonomisk Videncenter.

I alt indeholder aftalen 16 tiltag, der tager udgangspunkt i et ekspertudvalgs anbefalinger, der tidligere i år kom med forslag til, hvordan man kunne sikre det danske andelsboligmarked.

- Det er tiltag, der efter min overbevisning vil forbedre andelsboligmarkedet markant, siger Curt Liliegreen.

Et bredt politisk forlig står bag aftalen, og det er også væsentligt.

- Det er en meget væsentlig ting på boligområdet, fordi så kan man stole på, at aftalen ikke bliver lavet om lige med det samme, siger Curt Liliegreen.

Ændringerne forventes at træde i kraft 1. juli 2018, oplyser Erhvervsministeriet.

/ritzau/

Har du læst disse?

Andre læser også

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

Han hedder James - og er et godt bud...
bt.dk
Line Baun: Måske sidder de og får sig...
bt.dk
Barcelona-stjernens sidste finale:...
bt.dk
Fodboldspiller fandt sin kone død:...
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx