Af Julie Bülow - 09/09-17 08:11

Danske dykkere gjorde overraskende fund i dybet: Nu efterlyser de kvindeDanske dykkere gjorde overraskende fund i dybet: Nu efterlyser de kvinde

En bornholmsk dykkerklub efterlyser den kvindelige turist, der for to år siden mistede sin halskæde i havet. Nu har klubben fundet kæden - men kvindens nummer er væk.

storybild

Det var her, neden for vippen på Hulle Havn, den danske turist mistede sin halskæde for cirka to år siden.

For to år siden henvendte en dansk turist sig til det lokale dykkercenter Diveline på Bornholm. Det var instruktør og ejer af centeret der ligger i Rønne, Brian Pedersen, der talte med kvinden tilbage i sommeren 2015.

»Kvinden havde været ude og bade og sprang fra vippen i Hulle Havn ved Svanneke. Og så svømmede hendes hund hen til hende, og fik poten viklet ind i halskæden, så den knækkede og vedhænget røg af,« fortæller dykkerinstruktøren, der siden har ledt efter vedhænget hver gang han har været forbi Hulle Havn.

Vedhænget var et lille guldkors, men nærmere vil Brian Pedersen ikke beskrive det, for det skal gerne hjem til rette ejer, som kan beskrive det for ham, siger han.

»Hun var meget berørt af at vedhænget var væk. Det var tydeligvis noget, der havde stor affektionsværdi for hende. Og dengang lød det som en umulig opgave at finde vedhænget igen. Men jeg har alligevel ledt efter det, når jeg har været i vandet der ude. Og det er nok blevet til 50-70 gange,« siger han.

Gemte sig mellem sten og tang

Faktisk dukkede vedhænget op allerede tilbage i det tidlige forår, da Brian Pedersen trak i sin tørdragt og sprang i de kølige bølger.

»Jeg skubbede lidt med stenene dernede, som jeg har gjort hver gang, jeg har været forbi. Og så lå det der lige pludselig. Jeg fik næsten et chok, da det pludselig var der,«

Vedhænget lå på knapt 3 meters dybde, og Brian Pedersen skyder på, at det er vintervejret, der har sat skub i tingene. I den kølige sæson forsvinder blæretangen nemlig og efterlader bunden næsten nøgen, så man rigtig kan komme til mellem småstenene.

Brian Pedersen undlod dog at slå fundet stort op i første omgang, i håb om at kvinden måske var en genganger på Bornholm og kom forbi hen over sommeren. Men Nu da sæsonen er gået på hæld, besluttede dykkercenteret tirsdag at slå en efterlysning op på facebook. Og den er der rigtig mange, der har set. I øjeblikket er opslaget delt knapt 8000 gange på facebook - men ejeren er endnu ikke fundet.

Er du den rette ejerkvinde til vedhænget, så kan du kontakte Brian Pedersen på telefonnummeret, som står nævnt i dykkercenterets facebookopslag.

Andre læser lige nu

Andre historier

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

Drømmen brast tidligt: Første...
bt.dk
Har du tænkt over, hvorfor der altid...
bt.dk
Udstemt 'X Factor'-deltager: 'Det var...
bt.dk
Han blev ofret af cheftræneren: 'Jeg...
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx