Af - 16/06-15 06:17

DF vil have omfattende overvågning i landets storbyerDF vil have omfattende overvågning i landets storbyer

De fire største byer skal have overvåg-ningskameraer på alle centrale gader og pladser, som politiet skal kunne føl-ge fra centralen. DF frem-lægger i dag en ny pakke.

storybild

Dansk Folkeparti vil indføre overvågningskameraer på alle centrale gader og pladser i landets storbyer, som Politiet live skal have adgang til. (Billede: polfoto)

Der skal sættes videokameraer overalt på centrale gader og pladser i Danmarks fire største byer, foreslår Dansk Folkeparti (DF) i en politipakke til fem milliarder over fire år.

Politiet skal samtidig have lov til at bruge ansigtsgenkendelses-software, så de straks kan spotte, når en kriminel viser sig. De mange kameraer skal kunne følges fra politiets alarmcentraler, lyder forslaget fra DF, som partiet fremlægger i dag.

- Sådanne kameraer vil gøre det nemmere for politiet at fange forbrydere og terrorister. Vi ved fra terrorangrebet i foråret, at det var et kamera fra et busselskab, der skaffede politiet billeder. Når Storbritannien har erfaringer med ansigtsgenkendelse, hvor de tjekker kamerabilleder op mod kriminalregisteret, så kan vi også, siger retsordfører Peter Skaarup.

Blå blok tager igen føringen i Voxmeter-måling
Blå blok tager igen føringen i Voxmeter-måling

Samtidig kræver DF et centralt register over samtlige 500.000 private overvågningskameraer.

- Sådan et er allerede på vej. Når det er sagt, så er det da fornuftigt at kigge på, om politiet skal have flere kameraer,« siger Trine Bramsen, retsordfører, S.
Formanden for IT-Politisk Forening, Jesper Lund, kalder det en optrapning af overvågningen.

S: Caribien-ture er dybt provokerende, men..
S: Caribien-ture er dybt provokerende, men..

- Det her vil gøre, at borgere vil få en konstant følelse af, at de bliver overvåget. De ved jo ikke, hvornår politifolk følger med. Og jeg vil i den grad sætte spørgsmålstegn ved, hvor effektivt det er, siger han.

Formanden for Sikkerhedsbranchen siger, at det blot er et spørgsmål om tid, før man kan bruge ansigtsgenkendelse effektivt.

DF'er undsiger partitoppen: Caribien-ture er en god ide
DF'er undsiger partitoppen: Caribien-ture er en god ide

- Som udgangspunkt mener vi, at man skal overvåge, hvis der er en reel grund til det,« siger Kasper Skov Mikkelsen.

LÆS OGSÅ: DF præsenterer: Sådan vil vi bruge 64 milliarder

Andre læser lige nu

Hvad tænker du..?
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx