23/01-14 23:11

Lettere for ældre at få lov at dø i fredLettere for ældre at få lov at dø i fred

Nye retningslinjer gør det muligt at undlade genoplivningsforsøg på ældre

storybild

Arkivfoto (Billede: Polfoto)

Plejehjemspersonalet får bedre mulighed for at opfylde beboeres ønske om at dø i fred.

Det mener både læger og sygeplejersker, efter at Sundhedsstyrelsen torsdag udsendte de længe ventede retningslinjer om genoplivning uden for sygehusene, skriver Jyllands-Posten.

Bruno Melgaard Jensen, formand for landets praktiserende læger, kaldte det i september i fjor i Jyllands-Posten grotesk, at plejehjemspersonale kan være tvunget til at genoplive en ældre person med hjertestop, selvom denne er stærkt svækket og har givet udtryk for at være mæt af dage, og han efterlyste mere selvbestemmelse til de ældre.

Blink 182-stjerne opfylder døende fans højeste ønske
Blink 182-stjerne opfylder døende fans højeste ønske

I de nye retningslinjer præciseres det, at personalet kan undlade genoplivningsforsøg, også selvom der ikke er en læge til stede. Det kræver dog, at lægen har noteret det i journalen.

- Jeg synes, at den giver nogle gode muligheder for patienterne til at kunne sige fra over for genoplivning og over for udsigtsløs behandling. Vejledningen beskriver mulighederne mere konkret, end det har været gjort tidligere. Den beskriver også, hvordan det skal ske i samarbejde med lægen, så beslutningen kan blive skrevet ned og registreret, hvorved det også bliver lettere for personalet på eksempelvis et plejehjem at vide, hvad den enkelte borger ønsker i forhold til en genoplivning. Vi læger skal tage snakken med vore patienter på plejehjemmene, siger Bruno Melgaard.

Har du læst disse?

Andre læser også

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

BT-journalist udsat for...
bt.dk
Komiker langer ud efter politiker:...
bt.dk
Så vildt bliver det i ‘Divaer i junglen’
bt.dk
Chefen hylder Magnussen: 'Han var...
bt.dk
Hitter på mx

Annonce



Hitter på mx