Af - 25/06-15 13:35

Samuelsen: Regeringen kan vælte sig selvSamuelsen: Regeringen kan vælte sig selv

Liberal Alliances leder afviser, at han spiller med musklerne over for Løkke i regeringsforhandlingerne.

storybild

Liberal Alliances leder, Anders Samuelsen, mener ikke, at han har truet med at vælte Lars Løkke Rasmussen (V) og den kommende borgerlige regering.

- Det er helt sikkert, at vi skriver ikke under på noget, før der ligger en samlet aftale, der dækker alle områder, som vi kan se os selv i.

Qvortrup: Regerings-forhandlinger er ren nervekrig
Qvortrup: Regerings-forhandlinger er ren nervekrig

- Sådan må det være. Jeg truer sådan set ikke med at vælte nogen. Det er regeringen, der kan vælte sig selv, hvis den ikke sørger for at have sit parlamentariske grundlag i orden, siger han.

Torsdag er han sammen med Dansk Folkeparti og De Konservative inviteret til frokost hos Venstre-formand Lars Løkke Rasmussen.

Onsdag var tonen en anden hos Samuelsen, der sagde, at Liberal Alliance ikke ender som Enhedslisten:

TV: Her er rød og blå bloks 8-årige rådgiver
TV: Her er rød og blå bloks 8-årige rådgiver

- Hvis vi ikke kan se os selv i regeringsgrundlaget, så ender vi i en situation som ved sidste valg, hvor Vestager (daværende Radikal leder, red.) fik sin vilje fuldstændig, og hvor alle andre partier ikke kunne se sig selv i øjnene. Den situation skal vi undgå, sagde han.

For dem, der skulle have glemt det, har de borgerlige partier som opposition mere end én gang klandret Enhedslisten for at lægge stemmer til SR-regeringens finanslove, der ikke ligefrem stemte overens med Enhedslistens eget partiprogram.

Anders Samuelsen vil beskære skat og regler
Anders Samuelsen vil beskære skat og regler

Andre læser lige nu

Hvad tænker du..?
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx