Af Agnete Finnemann Scheel - 29/09-15 06:55

Psykisk syg begik blodigt dobbeltdrab: Retssag begynder i dagPsykisk syg begik blodigt dobbeltdrab: Retssag begynder i dag

Tirsdag indledes sagen mod en psykisk syg mand, der sidste år dræbte to personer på forsorgshjemmet Saxenhøj.

storybild

(Billede: Polfoto)

I maj måned sidste år endte en læge og socialrådgivers liv tragisk i et blodigt knivstikkeri, da en dengang 28-årig psykisk syg beboer gik amok på forsorgshjemmet Saxenhøj i Sakskøbing på Lolland.

Tirsdag begynder retssagen mod ham ved Retten i Nykøbing Falster.

Beboeren var inden overfaldet blevet udskrevet fra det psykiatriske hospital i Vordingborg, og personalet på Saxenhøj havde ikke adgang til hans journal.

Efter dobbeltdrab: Beboere har boldtræ og harpun på værelserne
Efter dobbeltdrab: Beboere har boldtræ og harpun på værelserne

Det var problematisk, mener formanden for Socialpædagogernes Landsforbund, Benny Andersen, og efter hændelsen var der da også politisk vilje til at kigge på procedurerne omkring sikkerhed og information på landets forsorgshjem.

Ifølge Benny Andersen er der dog endnu ikke sket tilstrækkelige ændringer omkring eksempelvis patienternes journaler.

- Der er sket ændringer nogle enkelte steder, men det er ikke mit indtryk, at det er sket alle steder. Jeg synes, at situationen efter Saxenhøj er lidt for uændret, siger han.

Psykisk syg indrømmer knivstik under dobbeltdrab
Psykisk syg indrømmer knivstik under dobbeltdrab

Rapport advarede om knivstikkeri på Saxenhøj
Rapport advarede om knivstikkeri på Saxenhøj

- Det virker som om, at man snakker om en masse initiativer, men så føles det lidt som om, at det går i glemmebogen, indtil der sker noget forfærdeligt igen, lyder det fra forbundsformanden.

Hos Saxenhøj har man siden sidste års hændelse styrket sikkerheden, siger forstander Erik Søndergaard, der understreger, at sikkerheden dog også var god inden.

- Det er klart, at efter episoden blev vi endnu mere skarpe på at styrke sikkerheden, og i vores drøftelser med Arbejdstilsynet har vi efterfølgende blandt andet implementeret et nyt risikovurderingssystem, siger han.

DR lukker for tv-program om sindssyge efter drab
DR lukker for tv-program om sindssyge efter drab

Den psykisk syge tidligere beboer er - ud over det dobbelte manddrab - også tiltalt for drabsforsøg på en anden Saxenhøj-beboer og for vold mod ansatte fra Hvidovre Psykiatrisk Hospital og retspsykiatrisk afdeling på Oringe i Vordingborg.

Manden nægter sig skyldig, oplyser hans advokat.

Andre læser lige nu

Hvad tænker du..?
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx