Af - 12/03-16 14:49

18-årig stjæler 75.000 kroner fra gymnasiets festkasse: Elev raser over straffen18-årig stjæler 75.000 kroner fra gymnasiets festkasse: Elev raser over straffen

En 18-årig gymnasieelev har stjålet cirka 75.000 kroner fra festkassen på Rødkilde Gymnasium i Vejle. Eleven har fået en straf, men den er ikke hård nok, mener Mikkel Nikolajsen, der går i 3.g.

Bildstrecke im Grossformat »

I løbet af 2015 stjal en 18-årig gymnasieelev på Rødkilde Gymnasium i Vejle omkring 75.000 kroner fra skolens festkasse. Rektoren på skolen, Hans Erik Duschek-Hansen, har givet eleven en straf, men den burde være hårdere, mener Mikkel Nikolajsen, der går i 3.g. Det skriver Vejle Amts Folkeblad.

LA vil gøre det sværere at gå i gymnasiet
LA vil gøre det sværere at gå i gymnasiet

Mikkel Nikolajsen sad selv i festudvalget "Mimer" i januar, hvor tyveriet blev opdaget, da der kom en ny kasserer til. Der manglede 86.000 kroner i kassen, og 3.g-eleven vurderer, at den pågældende elev hapsede 79.000 af dem.

- Vi opdagede det i januar, da vi fik ny kasserer. Hun kunne med det samme se, at der var blevet trukket et stort beløb på én gang. Det undrede os meget, at det kunne ske, så vi kontaktede banken for at høre, hvem kontoen, pengene var blevet overført til, tilhørte, siger han til Vejle Amts Folkeblad.

Eleverne i festudvalget gav navnet videre til rektoren, der siden meldte ud, at eleven, der havde stjålet fra kassen, skulle betale 25.000 kroner tilbage. Men den straf mener Mikkel Nikolajsen og flere andre i hans omgangskreds ikke er hård nok. Først og fremmest undrer han sig over, at eleven ikke er blevet politianmeldt.

Gymnasieelever snyder med opgaver: Minister varsler opgør
Gymnasieelever snyder med opgaver: Minister varsler opgør

Gymnasiet møder også kritik på sin Facebook-side. Her skriver en bruger blandt andet:

- Rødkilde Gymnasium - det bedste valg for kriminelle. Her dækker rektor over forbrydelsen.

I et interview med Ekstra Bladet forklarer gymnasiets rektor, Hans Erik Duschek-Hansen, hvorfor han ikke har politianmeldt eleven.

- Skolens tilsyn har svigtet i mere end et år. Svage sjæle kan således udfordres på det skammeligste. Samtidig har festudvalget 'Mimer' ikke fuldt ud levet op til regnskabspligten. Derfor har jeg valgt ikke at melde sagen til politiet, siger han til Ekstra Bladet.

I stedet har rektoren altså valgt, at eleven slipper med at betale 25.000 kroner tilbage.

- Jeg forstår da også godt, hvis nogle af eleverne kritiserer min beslutning. Jeg har aftalt med eleven, at vedkommende skal betale 25.000 kroner tilbage. Gymnasiet skyder 25.000 kroner ind i festkassen og så må eleverne selv dække de resterende 25.000 kroner ind, siger han.

metroxpress har lørdag kontaktet Sydøstjyllands Politi. Vagthavende kan ikke på nuværende tidspunkt oplyse, om der er sket en politianmeldelse af den 18-årige elev.

Ny rekord: Tre unge iværksættere scorede halvanden million på et døgn
Ny rekord: Tre unge iværksættere scorede halvanden million på et døgn

William og Georg gør op med danske 'rich kids' - kan du genkende typen?
William og Georg gør op med danske 'rich kids' - kan du genkende typen?

Har du læst disse?

Andre læser også

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

John døde efter fejl på dansk...
bt.dk
Michelin-kok udvider populær...
bt.dk
Connie Hedegaard ny...
bt.dk
Rystende overvågningsvideo afslørede...
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx