Af Benjamin Krogh - 19/09-15 21:34

Løkke kalder organisationer til topmøde om flygtningeLøkke kalder organisationer til topmøde om flygtninge

Torsdag tester statsministeren erhvervs, lønmodtager- og nødhjælpsorganisationers gode vilje mod flygtninge.

storybild

Syriske flygtninge kommer til at blive i Danmark i en årrække, og derfor må civilsamfundet holdes op på dets velvilje og hjælpe med at få flygtningene integreret det danske samfund.

Sådan lyder det fra statsminister Lars Løkke Rasmussen (V) i et interview med Berlingske, hvor statsministeren også indkalder til et "civilsamfundets topmøde" på Marienborg på torsdag.

LÆS OGSÅ: Mette Frederiksen: Vi er klar til at vælte Løkke

Her skal repræsentanter fra erhvervs-, lønmodtager- og nødhjælpsorganisationer samt flere virksomheder og uddannelsessektoren mødes med statsministeren og en række andre ministre for at udnytte den "bredt funderede og spontane humanisme", som har meldt sig på banen over de seneste uger.

Ifølge Lars Løkke har "vi alle sammen en interesse i, at vi lykkes med at få de mennesker (flygtninge red.) aktiveret, at få dem i arbejde og få gjort dem selvforsørgende", og han vil altså nu aktivere civilsamfundet i den opgave.

- Nogle af de virksomhedsledere, der nu går ud og er bekymrede over annoncer eller tonen og siger, at mangfoldighed er godt, må nu tage et ansvar ved at åbne deres virksomheder for de her mennesker ved eksempelvis at lave praktikforløb, siger statsministeren.

LÆS OGSÅ: Morten Ø: Civile danskere reddede dansk omdømme

Ud over virksomhederne vil regeringen have to andre ting på dagsordenen ved topmødet på Marienborg.

For det første har Lars Løkke Rasmussen bestilt en analyse, en "affotografering", af de mange flygtninge, der er kommet til Danmark, for at få kortlagt deres baggrund og kvalifikationer.

Analysen skal sikre, at vi har "fast grund under fødderne" i den kommende diskussion om at få dem integreret, lyder det fra statsministeren.

/ritzau/

LÆS OGSÅ: Thulesen: Merkel og Mette F. bærer ansvar for asylkrise

LÆS OGSÅ: DF-bagland til partitop: Grænsekontrol NU

LÆS OGSÅ: Johanne: Danmark burde tage flere end 1000 flygtninge

Andre læser lige nu

Hvad tænker du..?
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx