28/10-17 15:45; Opdateret: 28/10-17 17:15

Det årlige tidsskifte kan føre til flere p-bøderDet årlige tidsskifte kan føre til flere p-bøder

Ikke alle elektroniske p-skiver skifter selv fra sommertid. Tjek p-skiven en ekstra gang, når bilen parkeres.

storybild

En del bilejere vil søndag vågne op til en p-bøde i forruden, fordi de har glemt at tage højde for, at urerne natten til søndag stilles en time tilbage. Hvert år er der nemlig bilister, der glemmer at tjekke, om den elektroniske p-skive selv skifter til vintertid. Scanpix/Sigrid Nygaard/arkiv

København. En del bilejere vil søndag vågne op til en p-bøde i forruden, fordi de har glemt at tage højde for, at urene natten til søndag stilles en time tilbage.

Hvert år er der nemlig bilister, der glemmer at tjekke, om den elektroniske p-skive selv stiller tiden tilbage, når sommertiden slutter.

Det fortæller Dennis Lange, juridisk konsulent i Forenede Danske Motorejere, FDM.

- Hver gang får vi henvendelser fra nogle af vores medlemmer, der har fået en p-afgift på grund af det. Det er en træls overraskelse, og derfor er det vigtigt at tjekke p-skiven en ekstra gang, siger han.

Hvis man har fået en bøde i forruden på grund af forkert indstillet p-skive, hjælper det ikke at klage, fortæller Dennis Lange.

- Der er som udgangspunkt ikke noget at gøre i den type sager. Som bilist er man selv ansvarlig for, at p-skiven går rigtigt.

Det er ifølge ham vigtigt at være opmærksom på, hvilken p-skive man har. Det er nemlig ikke sikkert, at den skifter fra sommertid til normaltid, selv om den er elektronisk.

- Nogle modeller indstiller efter sommer- og vintertid, men det er afhængigt af den enkelte model. Det har ikke noget at gøre med, hvor ny eller hvor gammel den er, siger han.

Derfor bør alle bilejere med en elektronisk p-skive tjekke tiden på den, næste gang bilen parkeres, mener Dennis Lange.

- Det er næste gang, man parkerer, at skiven skal tjekkes. Hvis man ikke har været opmærksom, kan man få den negative overraskelse om en uge, når p-skiven næste gang skal bruges.

Hvis man ikke vil vente, skal man have fat i brugsvejledningen for at se, hvordan ens model fungerer.

Ifølge Dennis Lange burde man ikke kunne opleve problemer, hvis man har en parkerings-app på sin smartphone, da de typisk stiller sig efter telefonens ur.

Tidsskiftet sker natten mellem lørdag og søndag, hvor man klokken 03.00 skal stille uret tilbage til 02.00.

Den formelle betegnelse for tiden i vintermånederne - fra sidste søndag i oktober til sidste søndag i marts - er dansk normaltid - DNT. I international sammenhæng svarer det til den koordinerede universaltid - UTC - plus en time.

/ritzau/

Har du læst disse?

Andre læser også

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

Bill Cosby dømt for sexovergreb: 'Jeg...
bt.dk
Nyt forslag fra DF: Det er logik for...
bt.dk
Boligsælgere kræver mere: De...
bt.dk
FCM-træner med hård kritik: 'Det...
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx