Af - 24/04-16 10:00

Alternativ-medlem: Derfor skal vi bruge penge på at forske i tidligere livAlternativ-medlem: Derfor skal vi bruge penge på at forske i tidligere liv

En læge i Norge tror, at smerter kan komme af, at vi tidligere har levet i en anden krop. Rolf Jackson, der er medlem af Alternativet, mener, at det er værd at undersøge nærmere.

storybild

Det handler udelukkende om videnskab - og slet ikke om religion - når Rolf Jackson mener, at det er værd at forske i, om man har levet mere end en gang (Billede: Polfoto/Stephan Camilla/ARKIV)

'Rygsmerter kan skyldes knivdrab i tidligere liv'.

Det er overskriften på en artikel fra norske NRK, hvor en kommunal læge forklarer, hvordan han mener, at patienters smerter kan stamme fra oplevelser, de har haft i deres forrige liv.

- Gennem hypnose fører jeg patienten tilbage til disse traumer. Minder om tidligere liv bor i alle. Den her terapi kan bruges mod angst og depressioner, men også fysisk smerte, siger Hans Holger Ahlsdorff.

- En af mine patienter troede, at han havde et hjerteanfald, men det, der egentlig skete, var, at han blev dræbt. En anden gang oplevede jeg, at en person i hypnose begyndte at tale et andet sprog, siger han.

Falktoft sviner Fyn – borgmester svarer igen: Pubertært og overfladisk pladder
Falktoft sviner Fyn – borgmester svarer igen: Pubertært og overfladisk pladder

Artiklen er oprindeligt fra juni 2011, hvor Hans Holger Ahlsdorff arbejdede som kommunal læge i Hemne tæt på Trondheim.

Den er blevet aktuel igen, fordi Rolf Jackson, der blandt andet er medlem af Alternativet og suppleant i deres hovedbestyrelse, lørdag har delt den på sin Facebook-side.

'Spændende udvikling med relevans for Alternativets sundhedspolitik. Første skridt bør dog være at bevilge penge til at forske i området,' skriver Rolf Jackson i den forbindelse.

Med andre ord lægger han op til, at der skal bruges penge på at forske i, om der er noget om snakken, og om for eksempel smerte kan spores længere tilbage end bare til fødslen og de ni måneder i mors mave.

Du kan se opslaget her: (Artiklen fortsætter under opslaget)

Da metroxpress ringer og snakker med Rolf Jackson, understreger han først og fremmest, at han taler som privatperson, og ikke som repræsentant for Alternativet. Det er dog et område, som han mener, at det kan være relevant for partiet at se på.

- Jeg synes helt generelt, at man skal forske mere inden for den alternative verden og forske mere uvildigt i, hvordan krop og sind hænger sammen. Det handler om at kigge på relevante erfaringer, og her har vi så en norsk læge, der har en helt konkret erfaring, som man bør forholde sig ærligt til, siger Rolf Jackson.

Omstridt Alternativet-politiker vil stille op igen
Omstridt Alternativet-politiker vil stille op igen

Han kalder det for 'et potentielt set spændende område, som skal undersøges mere,' og han mener ikke, at det er videnskabeligt, hvis man - uden at undersøge det - fastholder, at det er uvirkeligt.

Det baserer han på, at flere mennesker har erfaringer og påstande om de her ting, og at undersøgelser viser, at op mod 20 procent tror på reinkarnation.

Rolf Jackson mener derfor, at det er relevant at inddrage erfaringer fra grupper og personer, der netop har erfaring med disse emner, men det skal ske med afsæt i en videnskabelig tilgang til området, som han formulerer det.

- For mig er forskning og videnskab afsættet, men der er steder, hvor videnskaben ikke er objektiv og neutral. Jeg er ikke tilhænger af, at man bygger på formodninger, antagelser eller overtro, siger han og påpeger, at han selv er civilingeniør og uddannet inden for kvantefysik.

Alternativets nye kandidat: Jeg går ikke ind for stening
Alternativets nye kandidat: Jeg går ikke ind for stening

Hvad mener du? Er der behov for, at man går videnskabeligt til værks på et område, der eksempelvis handler om, hvorvidt smerte kan spores til tidligere liv? Eller skal det bare bygge på antagelser og overtro?

Og er det noget, som man skal bruge flere penge på at forske i? Deltag i debatten på Facebook, eller lige under artiklen her.

LÆS OGSÅ: Så meget tjener politikerne på Christiansborg

LÆS OGSÅ: Venstre: Radikales pensionsforslag er populistisk pres

Andre læser lige nu

Hvad tænker du..?
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx