Af - 12/03-15 10:33

Sjove fadøl-billeder kan påvirke Løkkes valgkampSjove fadøl-billeder kan påvirke Løkkes valgkamp

Sarkastiske billeder, lavet i kølvandet på historien auto-censurering af 'fadøl' og 'fadbamser' på Løkkes Facebook-side, kan påvirke V-formandens valgkamp, mener kommunikationsekspert.

storybild

Det ikoniske maleri af belgiske René Magritte har i anledningen af fadøl-gate fået en anden påskrift samt et andet motiv end den originale: 'Ceci n'est pas une pipe'. (Billede: Twitter)

Metroxpress' historie om, at Lars Løkke Rasmussens officielle politiker-side med 146.000 følgere ikke tillader ord som 'fadøl' og 'fadbamse', fik onsdag en ordentlig tur i den danske mediemølle.

Fra morgenstunden fik historien sit eget liv på sociale medier, og kreative hjerner – amatører som professionelle - lavede dagen igennem underholdende øl-billeder med Venstre-formanden i centrum.

Selv postede Lars Løkke Rasmussen på sin Facebook-profil en reklame fra Carlsberg, der over billedet af stor fadøl havde skrevet 'Ren Løkke'. I debatten under billedet bekræftede V-formanden, at Venstre benytter et særligt censur-filter på Facebook.

Over for metroxpress fortæller kommunikationsekspert og administrerende direktør i LEAD, Kresten Schultz Jørgensen, at de mange 'sjove' billeder og reklamer, der i dag kan virke som en harmløs spøg, senere kan vise sig at blive knap så sjove for Løkke, når valgdagen nærmer sig:

- De sociale medier er nådesløse, når det gælder ironi og sarkasme, og de er gode til at vende tommelfingeren nedad. De her billeder af Lars Løkke Rasmussen er super brændstof til alle de mennesker, der ønsker at gøre nar af ham som statsministerkandidat. Og derfor vil de helt sikkert spille en rolle under valgkampen på de sociale medier, siger han.

Artiklen fortsætter under billedet.

- Dog er det ud fra et brandings-synspunkt vigtigt at understrege, at billederne ikke udelukkende er negative for Lars Løkke Rasmussen. De er med til at fortælle og cementere historien om en hyggelig fyr. Og ham er der mange danskere, som gerne vil stemme på.

Kvajebajer: Lars Løkke gør grin med 'fadøls-gate'
Kvajebajer: Lars Løkke gør grin med 'fadøls-gate'

Populær som aldrig før: Thorning spurter forbi Løkke
Populær som aldrig før: Thorning spurter forbi Løkke

Ølbamse: Læsere driller Censur-Løkke på Facebook
Ølbamse: Læsere driller Censur-Løkke på Facebook

Q: Sådan fungerer Løkke bedst
Q: Sådan fungerer Løkke bedst

Har du læst disse?

Andre læser også

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

Tidligere S-minister afværger...
bt.dk
Vildt Eriksen-show i sikker sejr!...
bt.dk
Engelske medier hylder vilde Eriksen:...
bt.dk
Snapchat gjorde grin med Rihanna:...
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx