Af - 13/05-15 08:09

Rådmand afskaffede bus-årskort - så skaffede hun det i fem år til sig selvRådmand afskaffede bus-årskort - så skaffede hun det i fem år til sig selv

Først afskaffede Aarhus-rådmand gratis buskort til politikere. Få måneder senere bad hun om at få et til sig selv, selvom hun vidste, det var i strid med reglerne. Nu risikerer hun en bestikkelsessag.

storybild

Her ses den tidligere rådmand, Dorthe Laustsen, under valget i 2009. Nu risikerer hun en bestikkelsessag. (Billede: Dalhoff Casper)

- Frikort til byrådsmedlemmer afskaffes.

Sådan lød det 29. oktober 2006 fra SFs Dorthe Laustsen og det øvrige byråd i Aarhus. Men som metroxpress de seneste dage har kunne afsløre, så forstatte man i otte år med at udstede 148 årskort til en værdi af mere end halvanden million kroner til 23 ex-politikere, der dermed i årevis har kunne køre gratis i bus i hele Aarhus.

Politikere får gratis buskort i strid med reglerne
Politikere får gratis buskort i strid med reglerne

En af dem er netop Dorthe Laustsen, som tidligere har hævdet at hun ikke vidste at hun fik det. Nu oplyser Midttrafik dog, at hun og de øvrige politikere aktivt har skulle sende cpr-nummer og pasfoto ind, før de kunne få kortet.

Er du interesseret i nyheder fra Aarhus, så like MX AARHUS her.

- Jeg har ikke sendt noget ind. Det har jeg aldrig gjort, det er helt sikkert, lød det tirsdag fra ex-rådmanden.

Politikere får gratis busbilletter – chauffør gennem 36 år skal betale
Politikere får gratis busbilletter – chauffør gennem 36 år skal betale

Men nu har metroxpress fået indsigt i et brev fra Dorthe Laustsen til Midttrafik dateret den 12. juli 2007 - altså godt ni måneder efter byrådsbeslutningen.

- Som svar på på brev af 11. juni 2007 (..) skal jeg hermed sende et billede og cpr.nr. til brug for frikort i 2008, står der i brevet som hun har underskrevet.

Bus-bosser raser over gratis politiker-frikort:  Dybt problematisk
Bus-bosser raser over gratis politiker-frikort: Dybt problematisk

Dorthe Laustsen erkender nu, at hun har talt usandt.

- Det er min underskrift, så det må jeg have gjort. Jeg kan ikke forklare hvorfor jeg bad om det, for jeg var jo bekendt med, at det blev afskaffet. Det er en fejl.

Yderligere 88 bus-årskort givet til politikere ved en fejl
Yderligere 88 bus-årskort givet til politikere ved en fejl

Mens en lektor i forvaltningsret vurderer, at hun har handlet i strid med reglerne, og at der er grundlag for at indlede en bestikkelsessag mod hende, så vil Midttrafiks næstformand Jan Christensen (SF) ikke afvise, at der nu kommer et efterspil.

- Hvis det er noget juridisk at komme efter, så vil vi selvfølgelig følge op på det. Jeg vil dog gerne afvente vores egen undersøgelse af sagen først. Men jeg synes ikke det er særligt heldigt det her, når hun selv har været med til at vedtage, at det skulle stoppe.

Byrådsmedlem Gert Bjerregaard (Venstre) har nu forlangt en redegørelse fra Aarhus borgmester Jacob Bundsgaard i sagen.

​​​

Har du læst disse?

Andre læser også

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

Familien efterlyser 27-årige Julia:...
bt.dk
Historisk dansk slot får sur smiley:...
bt.dk
Se billedet: Martin Henriksen...
bt.dk
Oliver Bjerrehuus om ny...
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx