Af - 20/02-16 21:07

Forsker: Derfor hitter tv-serier hos danskerneForsker: Derfor hitter tv-serier hos danskerne

Forsker i tv-serier forklarer, hvorfor tv-serier er et hit hos så mange danskere.

Bildstrecke im Grossformat »

Når snakken går ved frokostbordet eller kaffeautomaten, er tv-serier et populært samtaleemne. Mange danskere er nemlig opslugte af kvalitetsserier som Game of Thrones, Breaking Bad og Orange Is the New Black. Men hvad er det, der gør serierne til et hit hos så mange?

Hvad ser du? Serier kan gøre dig mere attraktiv og sexet
Hvad ser du? Serier kan gøre dig mere attraktiv og sexet

Ifølge Jakob Isak Nielsen, der forsker i tv-serier ved Aarhus Universitet, skyldes det, at tv-serierne skaber loyalitet og identifikation hos mange seere.

- Den nyere bølge af tv-serier med stor kvalitet har en tendens til at tiltrække mere trofaste seere. Der knytter sig tit en loyalitetsfølelse til serierne, og man etablerer et mere venskabeligt forhold til karaktererne, der bliver flettet ind i ens eget sociale liv. Mens spillefilm i højere grad dyrker den intense identifikation, der skal brændes af på to timer, fletter tv-serien sig ind i det sociale liv og etablerer venskabelige relationer, siger han til metroxpress.

Undersøgelse: Din seriesmag påvirker dit kærlighedsliv
Undersøgelse: Din seriesmag påvirker dit kærlighedsliv

Forskeren forklarer, at seriernes store gennemslagskraft hænger sammen med, at der er sket et kvalitetsløft siden midten af 90'erne. Samtidig gør streamingtjenester som Netflix og HBO, at det er nemt at se med.

- Jeg synes, at vi gennem en årrække har været vidne til et kvalitetsløft inden for tv-serier, som først og fremmest har været båret af amerikanske tv-serier fra slutningen af 90'erne. Det har haft en forstærkende effekt i Danmark, fordi vi selv har haft en stærk tv-serie-kultur siden 90'erne, siger han og tilføjer:

- Det har taget tid, før de amerikanske serier for alvor fik bid i Danmark. Tidligere blev de fleste amerikanske serier kun nichefænomener på dansk broadcast-tv. Det nye er streamingtjenesternes indflydelse på tv-forbruget. Forskellige estimater lyder på, at mellem 60 og 70 procent af forbruget på Netflix er serier.

Netflix runder milepæl med 75 millioner abonnenter
Netflix runder milepæl med 75 millioner abonnenter

Netflix vil lave 31 nye serier næste år
Netflix vil lave 31 nye serier næste år

Andre læser lige nu

Hvad tænker du..?
Hitter på mx

Annonce



Hitter på mx