Af Ritzau - 30/05-17 13:32; Opdateret: 30/05-17 14:29

Krigsveteran sendte 18 bombetrusler: I vil blive ramt i dagKrigsveteran sendte 18 bombetrusler: I vil blive ramt i dag

En mand er blevet idømt en behandlingsdom for en række bombetrusler. Byrettens dom ankes.

storybild

En 31-årig krigsveteran med posttraumatisk stress-syndrom er tirsdag blevet idømt en behandlingsdom ved Retten i Næstved. Arkivfoto. (Billede: Free/Kit Lindhardt, Ritzau)

En 31-årig krigsveteran med posttraumatisk stress-syndrom er tirsdag blevet idømt en behandlingsdom ved Retten i Næstved.

Det sker, efter at han er blevet kendt skyldig i at have fremsat ikke færre end 18 bombetrusler, oplyser anklager Susanne Bluhm.

Manden sendte truslerne på e-mail 17. oktober sidste år til blandt andet lufthavne og butikscentre. To lufthavne og to butikscentre blev evakueret og lukket i flere timer.

Allerede samme dag fandt politiet frem til den 31-årige, som herefter blev anholdt.

Manden var tiltalt for 18 trusler, og han blev altså dømt for dem alle.

- Det er jeg tilfreds med, siger Susanne Bluhm.

Gennem sagen har manden erkendt, at det rigtigt nok var ham, der stod bag. Men han nægtede at have forsæt til at fremkalde frygt, sådan som anklageren hævdede.

Retten afviste dog mandens forklaring. Særligt lagde retten vægt på truslernes ordlyd, oplyser Susanne Bluhm.

For eksempel skrev den 31-årige følgende til Frederiksberg Centret:

- I vil blive ramt i dag. Allahu akbar! Allahu akbar! Allahu akbar!

Magasin du Nord på Kongens Nytorv i København modtog en lignende melding:

- En bombe springer snart i jers center. Allahun akbar! Allahu akbar! Allahu akbar! (stave- og grammatikfejl er direkte citeret).

Om sit motiv har manden forklaret, at han var skuffet over den hjælp, han har fået til at håndtere sine psykiske lidelser efter sin udsendelse til Afghanistan i 2008.

- Jeg skrev dem på grund af den måde, jeg var blevet behandlet på i militærpsykiatrien og af politiet. Det var for at få noget til at ske i min sag og gøre opmærksom på min sag, sagde den 31-årige i et retsmøde 24. maj.

Manden har anket byrettens dom. Han vil frifindes.

- Sagen er anket til frifindelse, fordi min klient og jeg ikke er tilfreds med afgørelsen, siger mandens forsvarer, advokat Eigil Strand, til TV Øst.

Indkøbscentret Ros Torv i Roskilde og Vestsjællandscentret i Slagelse var de to centre, der blev evakueret. De kræver begge erstatning, men det spørgsmål vil blive behandlet særskilt, oplyser Susanne Bluhm.

Hun fortæller, at kravet samlet er løbet op i cirka 400.000 kroner.

Andre læser lige nu

Hvad tænker du..?
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx