Af - 18/04-14 14:43

Nicolaj klæder sig ud som My Little Pony: Folk beskylder os for pædofiliNicolaj klæder sig ud som My Little Pony: Folk beskylder os for pædofili

En subkultur er opstået verden over, hvor voksne mennesker klæder sig ud som My Little Pony. Tendensen er også kommet til Danmark.

storybild

Nicolai Klitbo er administrator for siden 'Danish Bronies' på Facebook. En subkultur hvor voksne mødes og dyrker deres interesse for My Little Pony. (Billede: Privatfoto/Facebook)

Voksne mennesker som klæder sig ud som de farvestrålende ponyer fra den animerede serie My Little Pony.

Lyder det bizart? Det er det egentlig også ifølge en af de danske såkaldte 'bronies', men tendensen er stigende, selvom omverdenen ikke altid forstår dem.

Ny trend blandt landmænd: Tager selfies med deres dyr
Ny trend blandt landmænd: Tager selfies med deres dyr

- Jeg kan godt forstå, at folk synes det er lidt bizart, og vi er da også en flok nørder. Serien henvender sig jo til et væsentligt yngre publikum, fortæller 23-årige Nicolaj Klitbo til metroxpress.

Alexander overrasker fremmede på gaden med blomster
Alexander overrasker fremmede på gaden med blomster

På det seneste er medierne begyndt at interessere sig for fænomenet, og det har skabt en øget opmærksomhed på både den positive og den negative måde.

- Der var en der skrev på vores Facebook-side, efter vi var i Go' Morgen Danmark, at det var alarmerende, at jeg og en anden var lærer- og pædagogstuderende, og at vedkommendes børn i hvert fald ikke skulle i nærheden af os. Når folk kommer med vrede kommentarer, er det desværre tit pædofilikortet folk trækker, fortæller Nicolaj Klitbo, som dog undertreger, at de modtager overvejende positiv respons.

Ærgerlig tendens rammer danske unge
Ærgerlig tendens rammer danske unge

Han er en del af det miljø, som dyrker en interesse for serien My Little Pony. Her mødes voksne mennesker, overvejende mænd og klæder sig ud som figurerne fra serien, mens de deler deres fælles passion.

Tendensen opstod i USA i 2010, da første sæson af serien My Little Pony: Friendship Is Magic blev lanceret. Det var også sådan Nicolaj Klitbo blev interesseret.

11-årig mobbet til selvmord: Legede med My Little Pony
11-årig mobbet til selvmord: Legede med My Little Pony

- Så blev jeg nysgerrig. Jeg syntes, at det var lidt underligt, men jeg tænkte, at jeg ville prøve at være lidt åben overfor det, og så faldt jeg for animationen og historieskrivningen, siger han.

Han ser også tendensen som et brud med traditionelle kønsstereotyper og vurderer, at når man bryder med tabuer, vil der altid være folk, som ikke forstår det.

Carl Plum tiltalt i sag om ponydrab
Carl Plum tiltalt i sag om ponydrab

- Der er en opfattelse af, at piger har lyserødt legetøj og drenge har blåt, og senere er der en opfattelse af, at mænd skal se fodbold og drikke bajere. Men mange mænd har måske også lyst til, at udleve en lidt blødere side, fortæller han.

Til daglig bor Nicolai med sin kæreste i Glostrup. Hun er også en del af miljøet.

Verdens mindste pony, Charlie, stjålet af mafia
Verdens mindste pony, Charlie, stjålet af mafia

Har du læst disse?

Andre læser også

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

Peter Madsen stoppet midt i forklaring
bt.dk
Hængte ombejlet fodboldstjerne ud: Nu...
bt.dk
35-årig far dræbte sine to små børn...
bt.dk
9-årige Leo meldt savnet: Har du set...
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx