26/01-14 08:41

SF-ordfører: Vi støtter Goldman Sachs-aftalenSF-ordfører: Vi støtter Goldman Sachs-aftalen

Mens landsledelsen er kritisk over for at gøre USA-banken til medejer af Dong, står folketingsgruppen fast.

storybild

Mens landsledelsen er kritisk over for at gøre USA-banken til medejer af Dong, står folketingsgruppen fast. (Billede: Polfoto)

SF fjerner nu enhver tvivl og gør det klart, at partiet vil stemme for det omstridte salg af en ejerandel i Dong til den amerikanske investeringsbank Goldman Sachs. Det siger partiets politiske ordfører, Lisbeth Bech Poulsen, til Politiken.

- Vi stemmer ja, fastslår hun over for avisen. Udmeldingen kommer, efter at Politiken lørdag fortalte, at ledende SF'ere ikke er begejstret for udsigten til, at Goldman Sachs lukkes ind i ejerkredsen i Dong.

DF ser positivt på danske Dong-købere
DF ser positivt på danske Dong-købere

Under et møde mandag i SF's landsledelse blev aftalen kritiseret af adskillige deltagere. På mødet deltog både formand og socialminister Annette Vilhelmsen (SF) og skatteminister Jonas Dahl (SF). Og begge var, ifølge Politiken, enige i udtalelsen, der formulerer partiets klare afstandtagen til den aftale, som finansminister Bjarne Corydon (S) gentagne gange har kaldt "den bedst mulige".

Danske pensionskroner kan redde Dong
Danske pensionskroner kan redde Dong

Dong-chefer kan score milliard kroner på børsnotering
Dong-chefer kan score milliard kroner på børsnotering

- Landsledelsen er bekymret for konsekvenserne ved aftalen, hed det blandt andet i udtalelsen. Lisbeth Bech Poulsen mener imidlertid ikke, at SF's folketingsgruppe og ministre er på kollisionskurs med landsledelsen.

Dong: Goldman Sachs gav det bedste tilbud
Dong: Goldman Sachs gav det bedste tilbud

- Jeg synes, at landsledelsen udtrykker en bekymring, der er helt forståelig, siger hun til Politiken og opremser de ting, som landsledelsen lægger vægt på: At det er helt afgørende, at staten fortsat er majoritetsaktionær af Dong, at der tages hensyn til grøn energi og klima - samt, at man sikrer, at dansk og international skatteret overholdes. Og det er Lisbeth Bech Poulsen "fuldstændig enig i", lyder det.

Har du læst disse?

Andre læser også

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

Kække Kevin Magnussen inden...
bt.dk
Vilde spekulationer og kæmpe brøler:...
bt.dk
Historisk ændring: Nu bliver det...
bt.dk
Stort område brændt af: Nu advarer...
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx