Af Anders Malling Beck - 25/03-15 19:57

Bandidos-rocker dømt for hæleri i millionklassenBandidos-rocker dømt for hæleri i millionklassen

Rockers hæleri udspringer af sag om handel med tonsvis af hash og udsmugling af over 110 millioner kroner.

storybild

(Billede: Polfoto)

Københavns Byret har idømt en 38-årig Bandidosrocker et år og seks måneders fængsel for at have begået det, som han selv kalder en 'vennetjeneste'.

Anklagemyndigheden kaldte det 'hæleri af særlig grov beskaffenhed' og blev altså bakket op af byretten.

LÆS OGSÅ: Bandidosrocker sigtet i stor hashsag

Sidste forår har han ifølge anklagen ad to omgange videregivet et samlet beløb på lige under to millioner kroner til en anden mand ved en McDonalds i Valby.

Sagen kørte som en tilståelsessag i retten, hvor forklaringen foregik bag lukkede døre.

LÆS OGSÅ: Politiet anholder 21-årig mand for årgammelt rockerdrab

Men ifølge anklager i sagen, Anders Trøck-Nielsen, var rockeren mellemmand. Han havde ikke fremskaffet pengene selv, men han var vel vidende om, at pengene stammede fra kriminalitet.

Selv fik den 38-årige angiveligt ikke noget ud af at aflevere pengene, da det var en vennetjeneste. Der kører ifølge anklageren en særskilt sag mod manden, som fik udleveret de 1.989.000 kroner i Valby.

LÆS OGSÅ: Politi: Bandidos stod bag drab

Hæleriet udspringer af en stor sag om indsmugling af fem ton hash og udsmugling af mere end 110 millioner kroner som betaling for narkotikakriminalitet.

I sagen er der varetægtsfængslet to herboende mænd, en kinesisk kvinde og en tredje mand, som er udleveret fra Holland. Sagen mod dem begynder i Københavns Byret 23. april og skal foldes ud over 20 retsmøder.

LÆS OGSÅ: Bandidos-leder skudt i Malmø

Politiet mener, at de tre personer, som blev anholdt i Danmark, har stået for indsamling af penge fra hashhandel blandt andet på Christiania. Ifølge politiets sigtelse har de tre indsamlet et svimlende beløb på 111 millioner kroner.

Ved anholdelsen af de tre i maj sidste år fandt politiet et større pengebeløb i euro, som var skjult i en hjulkasse på en bil, som den kinesiske kvinde angiveligt skulle køre ud af landet med. Beløbet svarede til cirka syv millioner kroner.

Ved den hollandske anholdelse fandt man også et større pengebeløb og narkotika. Politiet har ikke oplyst størrelsen.

LÆS OGSÅ: Amfetamin: Tre forskellige rygmærker samarbejdede i stor narkosag

Andre læser lige nu

Hvad tænker du..?
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx