Af - 10/01-17 21:08

Firma truer dating-ansatte: Det koster 250.000 at sladreFirma truer dating-ansatte: Det koster 250.000 at sladre

Ungarbejdere skulle skrive til mænd som om, at de var kærlighedshungrende kvinder.

storybild

Data Entry, der står bag organiseret snyd med kvindelige profiler på en række datingsider, truer medarbejderne med en kæmpebod, hvis de afslører detaljer om deres job.

Det skriver JP.

Det fremgår af en intern besked til medarbejderne, efter at Jyllands-Posten de seneste dage har beskrevet det store fupnummer, hvor mænd franarres hundredvis eller tusindvis af kroner i håbet om at møde en kvinde.

Denne gave hader mange single-kvinder
Denne gave hader mange single-kvinder

'Husk alle medarbejdere har accepteret fortrolighedsaftalen, da de blev ansat,' står der i beskeden med henvisning til, at overtrædelser af aftalen koster 250.000 kr.

Flere af de unge medarbejdere, som Jyllands-Posten har talt med, er nervøse over truslen, men ifølge Karen-Margrethe Schebye, partner i advokatfirmaet SJ Law og ekspert i arbejds- og ansættelsesret, er der ingen grund til bekymring. Hun har nærlæst fortrolighedsaftalen og kalder den noget 'makværk, som tydeligvis er beregnet til at skræmme folk.'

13-årig pige blev mobbet på nettet - se hendes geniale hævn
13-årig pige blev mobbet på nettet - se hendes geniale hævn

Karen-Margrethe Schebye påpeger, at et firma ikke kan pålægge medarbejdere at optræde kriminelt, og at domstolene i betragtning af ansættelsesforholdet i datingfirmaet vil tilsidesætte aftalen om betaling af en bod.

Forbrugerombudsmanden har besluttet at gå ind i sagen om den organiserede svindel med profiler og vil inddrage Consumer Protection Cooperation, et internationalt netværk for forbrugermyndigheder, hvis det viser sig, at bagmændene er i udlandet.

Denne fejl begår de fleste på første date
Denne fejl begår de fleste på første date

- Vi behandler sagen, fordi de oplysninger, vi foreløbigt har, indikerer grove overtrædelser af markedsføringsloven, siger fuldmægtig Niels Erik Mourits-Andersen fra Forbrugerombudsmandens kontor til JP.

Günther Link, der har brugt 5.000 kr. på fiktive kvinder på datingsiden Matchclub, meldte tirsdag sagen til politiet.

LÆS OGSÅ: Fem moderne dating-regler, vores forældre aldrig skulle bekymre sig om

Andre læser lige nu

Andre historier

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

Kongehuset deler brev fra dronning...
bt.dk
Lars Løkke henvender sig direkte til...
bt.dk
Husker du Sascha Dupont fra Hit med...
bt.dk
Politiet efterlyser onanerende mand...
bt.dk
Hitter på mx

Annonce



Hitter på mx