Af - 09/04-14 13:46

Fuld gymnasieelev rev bøde i stykkerFuld gymnasieelev rev bøde i stykker

En gymnasieelev vurderede, at han jo så fuld, at det da ikke var hans skyld, at han faldt i søvn i metroen og fik en bøde, som han flåede i stykker. Ikke alle var helt enige med ham.

storybild

(Billede: Polfoto)

En 17-årig mandlig elev fra Ørestad Gymnasium i København føler sig vildt uretfærdigt behandlet.

Han var kommet til at drikke sig alt for fuld under en gymnasiefest fredag den 30. august sidste år, så allerede kl. 23 tog han et metro-tog hjemad mod Frederiksberg.

Men på grund af sin brandert faldt han i søvn og først fire stationer længere, end hvor han have planlagt at stige af, blev han vækket af en kontrollør.

Her fik han et problem, for hans periodekort var ikke gyldigt så langt, så han fik en bøde på 750 kroner, selv om han uden held protesterede og tilbød at købe en ekstra billet.

Bøden rev han i arrigskab i stykker, og så skulle man tro, at han nogle uger efter, da han modtog rykker med posten, endelig var faldet til ro.

Men nej. Hans argument var fortsat, at han »ingen intention havde om at køre uden billet,« fremgår det af et dokument fra Ankennævnet for bus, tog og metro, som han klagede til.

Han skrev, at »Han tilbød endda at købe en tillægsbillet, samt at det er blevet udnyttet at han var fuld og temmelig forvirret.«

Men ikke nok med, at drengen ikke ville betale de 750 kr. Han nægtede også at betale det gebyr på 100 kroner, som var pålagt rykkeren. En rykker, som han havde modtaget, fordi han havde flået afgiften i stykker.

Ankennævnet afviste ham på det klareste, da man ikke kan gøre uden billet og undskylde sig med, at man var fuld.

- At klageren tillige i frustration vælger at rive girokortet/kontrolafgiften i stykker og dermed mister indbetalingskortnummeret, godtgør ikke, at rykkergebyret skal afskrives, fastslog ankenævnet.

Har du læst disse?

Andre læser også

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

Fire år efter et af de største...
bt.dk
Medie: Formodet 'pakkebombe-mand'...
bt.dk
Detail-gigant kommer til Danmark:...
bt.dk
TV 2-kommentator Rolf Sørensen har...
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx