Af - 06/04-14 08:18; Opdateret: 06/04-14 08:39

DR-radiovært: Historie om X Factor-vinder er ulækkerDR-radiovært: Historie om X Factor-vinder er ulækker

Lasse Jensen fra "Mennesker og medier" sender en bredside af sted mod mediernes omtale af X Factor-vinderens far.

storybild

(Billede: Polfoto)

I denne uge beskrev en række danske medier, at 15-årige Jasmin Dahl, der vandt årets X Factor , er datter af en mand, som er efterlyst for mord.

Omtalen af Jasmins far har fået bred kritik, og nu sender DR-radiovært Lasse Jensen også en bredside af sted mod de medier, som har "svælget i detaljerne."
Det sker i hans klumme, hvor han i overskriften bruger ordet "ulækker".

- Jeg løber risikoen for endnu engang at blive kaldt en håbløst gammeldags puritaner, når jeg endnu engang føler mig stødt over nogle mediers totale mangel på bare en anelse finfølelse.
Når den primitive fascination helt dominerer, og presseetikkens grundtanker må vige for ønsket om at sælge sit produkt. Vi har set det før, og vi kommer til at se det igen, skriver Lasse Jensen, som hver fredag på P1 kommenterer og iagttager forholdene i den danske mediebranche i programmet "Mennesker og medier."

Lasse Jensen sammenligner den aktuelle sag med Se & Hørs omtale af Stig Tøftings fortid, der vakte stor opsigt, fordi historien kom frem, mens fodboldlandsholdet var til VM.

- Men i den aktuelle sag er der jo ikke tale om selvskabte plager. Hverken Stig Tøfting eller Jasmin fra X Factor har i de to nævnte tilfælde gjort noget eller sagt noget, der kunne berettige historierne. Skæbnen har blot været ond ved dem i kraft af deres forældres handlinger, skriver Lasse Jensen i sin klumme på dr.dk

- Det er som om, vi accepterer, at hvis man bliver kendt for at synge, danse eller optræde i et reality-program, så følger det sure med det søde, og man er næsten selv ude om det, lyder det fra radioværten.


LÆS OGSÅ: Blachmans bøn: Giv Jasmin fred

LÆS OGSÅ: DR kendte til Jasmins historie: Sådan passede vi på hende

LÆS OGSÅ: X Factor-Jasmin: Jeg husker ham som en god far

Har du læst disse?

Andre læser også

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

Rigmanden og entreprenøren Elon Musk...
bt.dk
'Jeg er nervøs': Linses B&B åbner i...
bt.dk
Det gik galt på scenen: Her er...
bt.dk
Hvad skete der? Wozniacki uddelte æg...
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx