Politiet drukner i spritbilisternes skrotbilerPolitiet drukner i spritbilisternes skrotbiler

Politiet har på to år beslaglagt over 3.000 biler uden den store værdi. Spritbilister og folk uden kørekort køber nemlig gamle skrotbiler, hvis de skulle blive stoppet.

storybild

Politiet har på to år beslaglagt over 3.000 biler uden den store værdi. Spritbilister og folk uden kørekort køber nemlig gamle skrotbiler, hvis de skulle blive stoppet. (Billede: Polfoto/Arkivfoto)

På to år er antallet af biler, som politiet beslaglægger, 24-doblet, viser nye tal fra Justitsministeriet.

I 2011 tog politiet bilnøglerne fra 64 bilister, mens antallet af beslaglagte biler på landsplan nåede op på 1.538 sidst år.

Nu narkotester politiet dig efter julefrokosten
Nu narkotester politiet dig efter julefrokosten

Den voldsomme stigning burde klinge godt i statskassen, men mange af bilerne er værdiløse skrotbunker.

- De fleste biler, der bliver beslaglagt, er biler med meget ringe værdi. Der bliver ligeledes beslaglagt biler, der har en vis værdi, men i mange af disse tilfælde er der pant i bilen, og panthaver vil så få indtægten ved et eventuelt salg, siger politiassistent Sebastian Richelsen fra Københavns Politi til metroxpress.

Razzia på J-dag: Politiet overrasket over spritbilister
Razzia på J-dag: Politiet overrasket over spritbilister

Således indbragte de 1.538 beslagte biler lidt over to millioner kroner sidste år, mens indtjeningen var lige over 2,8 millioner kroner i 2012, hvor politiet snuppede 1.618 biler. Staten får altså gennemsnitligt kun cirka 1.500 kroner per køretøj.

Den voldsomme stigning skyldes, at politiet siden 2012 har kunnet konfiskere og siden sælge biler, hvis folk for eksempel tre gange kører uden kørekort. Men ifølge flere politikredse, som metroxpress har talt med, er spritbilister og bilister uden kørekort bare
begyndt at købe billige skrotbiler.

Stiv kvinde ødelagde garage
Stiv kvinde ødelagde garage

- Mange af de biler, som vi tager, er de rene skrotbiler. 500-kronersbiler, som jeg kalder dem. Det er min personlige antagelse, at dem som vi tager igen og igen indkalkulerer det, når de køber en ny bil, siger politiadvokat Klaus Holten Kristensen fra Fyns Politi.

Samme melding kommer fra politikredse i Syd- og Sønderjylland, Sydsjælland og Østjylland.

Har du læst disse?

Andre læser også

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

Remee er ikke imponeret over Sanne:...
bt.dk
Tidligere dobbeltagent fundet hængt i...
bt.dk
'Mette Frederiksen, du må aflive et...
bt.dk
Godt nyt til FCK efter fadæse:...
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx