19/10-17 12:58; Opdateret: 19/10-17 15:20

Fem børn fra samme familie frygtes forgiftet af svampeFem børn fra samme familie frygtes forgiftet af svampe

En gruppe børn fra Haslev er formentlig forgiftet af svampe. Der kan være tale om grøn eller hvid fluesvamp.

storybild

Modelfoto.

Haslev. Akuthospitalerne i Region Sjælland er torsdag i beredskab, efter at en gruppe børn i Haslev angiveligt er blevet forgiftet af svampe.

- Vi arbejder på at finde ud af, hvad der præcist er sket. Men hospitalerne er gået i beredskab for at tage imod en gruppe børn, der angiveligt er blevet forgiftet af svampe, siger Klaus Kristensen fra Region Sjælland til TV ØST.

Mindst fem børn er ifølge regionen blevet bragt til behandling på sjællandske hospitaler. Der kan dog være tale om flere børn.

Ifølge Sydsjællands og Lolland-Falsters Politi drejer det sig om medlemmer af en enkelt familie, der har bopæl på en fælles adresse.

Tilsyneladende er der tale om en flygtningefamilie, der er indkvarteret på et tidligere kollegium i Haslev, rapporterer TV ØST.

Rigshospitalets pressechef, Marianne Uldall, oplyser til TV 2, at der ved middagstid blev indbragt fem alvorligt syge børn til hospitalets traumecenter.

Giftlinjen på Bispebjerg Hospital bekræfter over for DR, at en del børn, både små og ældre, er indlagt på mindst fire forskellige sygehuse på Sjælland.

- Nogle af dem har symptomer, der er forenelig med, at de har spist grøn eller hvid fluesvamp. Derudover er der nogle børn, der har tegn på leverskader, siger Niels Ebbehøj, der er overlæge på Giftlinjen, til DR.

Både grøn og hvid fluesvamp er dødeligt giftige. Netop de to svampetyper står øverst på Giftlinjens liste over de giftigste svampe.

Først på eftermiddagen bekræfter Region Sjælland over for Ritzau, at flere børn kan være blevet forgiftet af svampe. Umiddelbart har man dog ikke flere oplysninger i sagen, som kan deles med offentligheden.

I en pressemeddelelse fra Sydsjællands og Lolland-Falsters Politi fremgår det, at politiet klokken 10.45 blev kontaktet af Region Sjælland i sagen.

- Ambulancer var sendt til en adresse i Haslev, hvor der var flere sygdomstilfælde. Ved ankomsten blev det konstateret, at der var flere sygdomsramte personer, der blev bragt til forskellige hospitaler, lød det tidligere torsdag fra politiet.

Torsdag eftermiddag klokken 16 holder politiet og Region Sjælland et fælles pressemøde i sagen.

/ritzau/

Har du læst disse?

Andre læser også

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

Atlético var én mand nede: Så dukkede...
bt.dk
Sophie Løhde: 'Det er ikke kæmpe skridt'
bt.dk
En af Danmarks rigeste familier...
bt.dk
Efter massiv kritik i pokalkamp: Nu...
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx