Af - 14/03-14 13:38

Venstreorienterede til Enhedslisten: Fuck jer, vi kaster op på jer!Venstreorienterede til Enhedslisten: Fuck jer, vi kaster op på jer!

Enhedslisten får hug for at arrangere sin egen afgang til en demonstration i Malmø.

storybild

Arkivfoto fra en antifascistisk demonstration. (Billede: Polfoto/Teit Hornbak)

Sidste lørdag blev seks personer, heriblandt en dansk kvinde, overfaldet i forbindelse med et optog i anledning af Kvindernes Internationale Kampdag i Malmø. En af de kvæstede ligger stadig i koma.

På søndag er der demonstration i Malmø til støtte for de fire sårede, og Enhedslisten har arrangeret en fælles afgang til København for at markere partiets modstand mod vold og højreekstremisme. Det er angiveligt svenske nynazister, der står bag knivstikkeriet.

Dansk nazi-spion stukket ned i masseslagsmål
Dansk nazi-spion stukket ned i masseslagsmål

Men det har gjort det danske venstrefløjsparti upopulær blandt folk på venstrefløjen. Organisationen Antifascistisk Aktion, AFA, har nemlig allerede arrangeret en fællesafgang.

'Fuck jer og jeres stræben efter at overtage SF´s plads. Når I vælger at arrangere jeres egen transport til Malmö, fejler I ikke bare politisk ved at pisse i egen rede - I sparker også på folk, der ligger ned i forvejen. Jeres tur handler ikke om antifascisme og solidaritet. Den er et udtryk for rendyrket populisme!,' skriver en bruger på Enhedslistens Facebook-begivenhed. Den kommentar har høstet 47 likes.

'Jeg kaster op på jer, over jeres hykleri!,' tilføjer en anden, hvis kommentar har fået 48 likes.

'Dobbeltmoralsk'
Flere andre kritiserer Enhedslistens arrangement for at være dobbeltmoralsk og asocialt og får endnu mere opbakning fra andre end de to ovennævnte.

Enkelte forsvarer Enhedslisten: 'Godt initiativ,' skriver en, men det er der kun syv, der synes godt om.

46 personer har på Facebook givet udtryk for, at de vil deltage i Enhedslistens fællesafgang til Malmø, mens 287 står som 'attending' på AFA's arrangement.

AFA er en kontroversiel gruppe, fordi de ikke afviser brugen af vold i den politiske kamp – ifølge dem selv dog kun 'i selvforsvar'.

Racister til kamp mod morgenmad
Racister til kamp mod morgenmad

- Mig bevidst er AFA enestående på den yderste danske venstrefløj, da det er den eneste gruppe, der åbenlyst anvender politisk vold som virkemiddel, har Chris Holmsted Larsen, der forsker i politisk ekstremisme, tidligere udtalt om gruppen.

- Hvis man bliver slået på - så slår man tilbage, har et medlem af AFA forklaret.

Netop AFA's accept af politisk vold er formentlig årsagen til, at Enhedslisten ikke ønsker at deltage i organisationens fællesafgang til Malmø. Venstrefløjspartiet har i hvert fald de seneste år gjort meget ud af at markere, at man ikke anser politisk vold som værende legitimt.

Mens en gruppe antiracister altså har en ganske hård tone mod Enhedslisten, er der andre, der forsøger at glatte ud:

'Til Ø-folk: Langt de fleste AFA-folk ved godt man ikke skal bruge vold, hvis ikke det er absolut nødvendigt. Til AFA-folk: Ø-folk laver masser af udenomsparlamentarisk arbejde, og i øvrigt ved langt de fleste Ø-folk godt, at det kan være nødvendigt at forsvare sig mod fascister,' skriver en Facebook-bruger.

Andre læser lige nu

Hvad tænker du..?
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx